Magistrații Tribunalului Alexandria au decis că insula Belina și brațul Pavel să rămână în proprietatea Companiei Naționale Apel
Ultima Ora Politic

LIVE. Conferință de presă. Liviu Dragnea face declarații cu privire la nominalizarea de Premier

LIVE.Conferință de presă. Liviu Dragnea face declarații cu privire la nominalizarea de Premier

Liviu Dragnea a ieșit să facă primele declarații de presă cu privire la nominalizarea Vioricăi Dăncilă.

Liviu Dragnea a menționat că aceasta trebuie să fie conștientă la riscurile la care se expune, mai ales în contextul în care va continua situația cu legile justiției.

Ecaterina Andronescu a fost și ea nominalizată, dar aceasta s-a retras.

Întrebat ce o recomandă, Dragnea a spus că este un europarlamentar respectat la Bruxelles și deosebit de comunicativă. Pentru partid asta reprezintă usemnal pentru îmbunătățirea relațiilor cu Bruxelles.

Trebuie să ne pregătim foarte bine. Dumneaei cunoaște procedurile de acolo și pregătirile pentru președenție să fie în grafic. Asta e o garanție că Viorica Dîncilă va contribui serios.

Este președinta organizației de femei și foarte respectată în partid, asta fiind o garanție că dumneaei nu va genera acțiuni care să pună partidul într-o situație similară cu cele două anterioare.

Numai un guvern tehnocrat ia oameni de pe stradă și să îi propună guvernului. Orice prim ministu are drept de veto, dar propunerile se fac din interiorul partidului. Viorica Dăncilă va avea un punct de vedere foarte important.

Dacă va fi desemnată de președinte, aceasta a fost întrebată ce va face dacă un membru al guvernului va fi refuzat. Dumneaei a răspuns că va prezentat argumentele pertinente, iar în acest caz va avea susținerea Comitetului Executiv.

Înainte de a se gîndi cineva că vrea autoritate, trebuie să țină seama că va trebui întăi să câștige respectul.

Nu s-a discutat despre nici o structură a guvernului pentru că se așteaptă acordul președintelui, tocmai pentru a nu se crea dezordine.

În decizia de azi, Dragnea a spus că nu a contat deloc faptul că dumneaei este din Teleorman.

Despre proiectele dumneaei și ce o recomandă pe acest post va vorbi însăți Viorica Dăncilă, dar acest lucru va fi precizat de dumneaei, care își cere scuze că nu ieși azi cu o declarație de presă.

Fiecare actual ministru va fi analizat cu toată seriozitatea, în cazul în care se va propune dacă un actual membru să rămână sau nu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.