LIder PNL trimis în judecată. Fostul ministru acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. FOTO 3
Justiție Ultima Ora

LIder PNL trimis în judecată. Fostul ministru acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. FOTO

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Costel Alexe, la data faptelor ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru luare de mită, instigare la delapidare, a unei persoane fizice – la data faptelor director general în cadrul unei societăţi comerciale cu activitate în siderurgie, pentru dare de mită, delapidare, participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi a cinci persoane fizice, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată comise sub forma autoratului şi a participaţiei improprii.

Costel Alexe, în calitate de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă (tablă cutată, ţeavă pătrată, ţeavă rectangulară şi rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră şi la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deşeuri neconforme (haldă de zgură).

Depozitul respectiv era unul dintre cele 68 de depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligaţiei asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede.

Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situaţia depozitelor menţionate în cuprinsul hotărârii CJUE”, arată DNA.

În cauzăs-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor primite în contextul menţionat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În aprilie 2021, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. El afirma atunci că s-a autosuspendat de la conducerea PNL Iaşi.

LIder PNL trimis în judecată. Fostul ministru acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. FOTO 4

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.