Jandarmii româniei au devenit POEȚI pe facebook. Tratament cu umor pentru menținerea și restabilirea ordinii
Jandarmi
Social Ultima Ora

Liberalii le-au pus gând rău jandarmilor.Vor putea fi trași mai ușor la răspundere

Liberalii le-au pus gând rău jandarmilor.Vor putea fi trași mai ușor la răspundere

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, luni, că liberalii vor depune mai multe proiecte la Parlament care vizează modificarea legislației astfel încât forțele de ordine care folosesc în mod nejustificat violența să fie sancționate, scrie Mediafax.

„Am format un grup lucru care să analizeze legislaţia privitoare la activitatea forţelor de ordine, în special, a Jandarmeriei pentru a pregăti până la începutul sesiunii parlamentare o modificare a legii care să permită cu adevărat sancţionarea celor vinovaţi de încălcarea legii, de comiterea de abuzuri şi de asemenea, să permită o posibilitate mai simplă pentru a putea trage la răspundere pe toţi cei care folosesc violenţa în mod nejustificat chiar şi din componenţa trupelor de ordine, a trupelor de intervenţie”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban, luni, în Parlament.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că liberalii vor depune solicitări la birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru convocarea celor două foruri ale Parlamentului în sesiune extraordinară pe 20 august.

„Vom iniția demersurile de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților și a Senatului. După cum bine știți Guvernul a dat zile libere miercuri joi vineri, realist este ca sesiunea extrordinară să fie luni”, a mai spus Orban,

Liderul liberal a anunțat încă de sâmbătă că PNL va cere o sesiune extraordinară pentru constituirea unei comisii de anchetă împotriva violențelor de la protestul de vineri.

„Am avut de-a face cu o manifestaţie paşnică, la care au participat sute de mii de români. (…) Aceşti oameni şi-au exprimat dezacordul total, revolta, exasperarea faţă de derapajele grave de la democraţie, faţă de modul catastrofal în care clanul Dragnea îşi bate joc de România. (…) Dragnea şi camarila au readus România în anii ´90, în anii mineriadelor”, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă Ludovic Orban.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflați în fața sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piața Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.