Legiștii au dat verdictul. Cauza morții bărbatului imobilizat de jandarmi: insuficiență cario-respiratorie 1
Uluitor. Jandarmii care au ucis un om după ce l-au imobilizat au folosit spray paralizant pentru câini
Ultima Ora Social

Legiștii au dat verdictul. Cauza morții bărbatului imobilizat de jandarmi: insuficiență cario-respiratorie

 Medicii legişti au emis certificatul de deces al bărbatului care a murit la Spitalul Judeţean din Suceava, după ce a fost imobilizat cu spray lacrimogen într-un parc din Suceava. Potrivit documentului, cauza principală a decesului a fost insuficienţa cardio-respiratorie acută.

Alte cauze trecute în certificat sunt peritornita generalizată şi infarctul enteromezenteric total.

Bărbatul de 55 de ani imobilizat de jandarmi cu spray lacrimogen a murit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute, se arată în certificatul de deces emis de către Institutul de Medicină Legală din Suceava. Potrivit unor surse, în document, la cauze antecedente apar însă şi diagnosticele de peritonită generalizată şi infarct enteromezenteric total. Acesta este doar raportul preliminar al medicilor legişţi, cel final urmând să fie terminat peste o lună.

„S-au recoltat probe biologice, sunt în lucuru „, a declarat Luminiţa Balan, medicul şef al IML Suceava.

Dosarul privind moartea bărbatului şi intervenţia jandarmilor a fost preluat de către procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit unor surse, pe numele bărbatului exista un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor şi era instrumentat de către procurorii Judecătoriei din Vatra Dornei.

Bărbatul ajunsese în stare gravă la spital, în comă profundă, după ce a fost implicat, vineri seara, într-o altercație cu jandarmii din oraș. Bărbatul și-a pierdut cunoștința după ce s-a opus încătușării, iar jandarmii au folosit spray lacrimogen.

Incidentul -a petrecut în timpul unui spectacol de muzică populară, unde tatăl unei fete de 12 ani a cerut ajutorul jandarmilor, reclamându-l pe bărbatul de 50 de ani că a atins-o, indecent, pe fetiță.

Ulterior, bărbatul imobilizat cu spray lacrimogen a murit la spital.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.