Klaus Iohannis, în vizită în America Latină
Klaus Iohannis, în vizită în America Latină
Social Ultima Ora

Klaus Iohannis: Jertfa înaintaşilor noştri pe câmpul de bătălie – temelia dezvoltării României întregite, democratice şi europene

Jertfa înaintaşilor noştri pe câmpul de bătălie a reprezentat temelia dezvoltării României întregite, democratice şi europene, iar acum este datoria noastră să ducem mai departe şi să apărăm idealurile, principiile şi valorile pentru care ei s-au sacrificat, a subliniat sâmbătă preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis în contextul manifestărilor comemorative de la Mărăşeşti.

Mesajul a fost prezentat de Constantin Ionescu, consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale, în cadrul evenimentului organizat la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti.

Celebrăm astăzi 105 ani de la începutul marii bătălii de la Mărăşeşti, o teribilă încleştare armată, la finalul căreia Armata României a ieşit învingătoare.

Prin proporţiile şi durata sa, aceasta a fost cea mai mare confruntare de pe frontul românesc din timpul Primului Război Mondial.România a intrat în război în august 1916 pentru a desăvârşi idealul naţional, pentru a elibera fraţii oprimaţi, care trăiau sub dominaţia imperiilor străine, şi pentru a reuni teritoriile locuite de români într-un singur stat. Faptele de arme, curajul, eroismul şi sacrificiul ostaşilor noştri rămân o sursă de inspiraţie pentru români, generaţie după generaţie”, a afirmat Iohannis în mesaj.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.