Klaus Iohannis ÎNTÂLNIRE cu ministrul Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis ÎNTÂLNIRE cu ministrul Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei

Klaus Iohannis ÎNTÂLNIRE cu ministrul Afacerilor Externe şi al Expatriaţilor din Regatul Haşemit al Iordaniei

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 16 ianuarie a.c., pe domnul Ayman Safadi, ministrul afacerilor externe și al expatriaților din Regatul Hașemit al Iordaniei, cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează în România.

Președintele României a subliniat rolul deosebit pe care Iordania îl are în regiune, apreciind politica externă echilibrată a acestui stat și eforturile de a promova stabilitatea regională într-un mediu turbulent și complex.

Președintele Klaus Iohannis a evocat întrevederea fructuoasă pe care a avut-o cu Majestatea Sa Regele Abdullah II în marja sesiunii la nivel înalt a Adunării Generale a ONU din septembrie 2018 și a evidențiat necesitatea de a identifica modalități concrete de aprofundare a relațiilor bilaterale, inclusiv în ceea ce priveşte dimensiunea economică. Președintele României a încurajat organizarea celei de a doua ediții a Forumului Economic româno-iordanian în cursul anului 2019, în acord cu cele stabilite cu prilejul întrevederii cu Majestatea Sa Regele Abdullah II și ținând cont de potențialul crescut de colaborare în domenii de interes reciproc, precum transporturile, turismul și cooperarea militară.

Ministrul afacerilor externe al Regatului Hașemit al Iordaniei a transmis salutările și aprecierea deosebite ale suveranului hașemit pentru Președintele Klaus Iohannis și a exprimat întreaga deschidere și determinare a țării sale pentru consolidarea relațiilor bilaterale pe toate palierele, în special în ceea ce privește stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor. De asemenea, ministrul Ayman Safadi a evocat, în acest sens, posibilități concrete de cooperare româno-iordaniană pe terțe piețe din Orientul Mijlociu și a mulțumit pentru participarea României la reuniunile Procesului Aqaba, evidențiind importanța acestui format, inițiat de  Majestatea Sa Regele Iordaniei pentru securitatea întregii regiuni și combaterea terorismului.

În cadrul discuțiilor, a avut loc un schimb de opinii cu privire la o serie de dosare regionale complexe, cum ar fi Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, situația din Siria și Yemen, precum și despre importanța menținerii eforturilor internaționale pentru combaterea terorismului și a radicalizării.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.