Klaus Iohannis îi răspunde Anaeimaria Prodan. ”Statul român a recunoscut meritele Ionelei Prodan” 1
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis îi răspunde Anaeimaria Prodan. ”Statul român a recunoscut meritele Ionelei Prodan”

Klaus Iohannis îi răspunde Anaeimaria Prodan. ”Statul român a recunoscut meritele Ionelei Prodan”

Anamaria Prodan i-a cerut președintelui Klaus Iohannis ca Ionela Prodan,mama sa să primească cea mai înaltă distincție a statului român, ”Steaua României”, aceasta apreciind că artista a făcut cinste țării în care a trăit.

Impresara a apelat la  ministrul Culturii, George Ivașcu, care i-a propus miercuri președintelui Klaus Iohannis decorarea post-mortem a cântăreței de muzică populară Ionela Prodan cu Ordinul „Meritul Cultural.

Președinția a transmis că Ionela Prodan, fost distinsă deja în anul 2004 cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria F – „Promovarea culturii”.

„Statul român a recunoscut meritele doamnei Ionela Prodan, care a fost distinsă deja în anul 2004 cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, categoria F – „Promovarea culturii”, „pentru contribuțiile deosebite în promovarea culturii și civilizației românești, pentru realizarea unor programe complexe de mediatizare a acestora atât în țară, cât și peste hotare” (Decretul nr. 38/2004). De asemenea, în anul 2002, doamna Ionela Prodan a fost decorată pentru servicii excepționale aduse țării cu Crucea Naţională „Serviciul Credincios”, Clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească şi universală” (Decretul nr. 977/2002), cea mai înaltă distincție care îi putea fi conferită. În ceea ce privește Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, amintim faptul că acesta a mai fost acordat unor personalități precum actorii Ovidiu Iuliu Moldovan, Ilarion Ciobanu, Florian Pittiş, Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Adrian Pintea, muzicienii Ana-Felicia Filip şi Dan Mizrahy, artiştii plastici Ioan Nemţoi, Cornel Brudaşcu şi Florin Ciubotaru, istoricii Panait I. Panait şi Eugen Denize”, a transmis președinția.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.