FOTO. PRIMA DOAMNĂ A FĂCUT SENZAȚIE LA PARIS. CUM S-A ÎMBRĂCAT CARMEN IOHANNIS
Klaus Iohannis, mulțumiri la adresa lui Emmanuel Macron pentru susținerea lui Kovesi
Ultima Ora Politic

Klaus Iohannis, DISCURS alături de Emmanuel Macron. Vezi ce a spus Președintele

Klaus Iohannis, DISCURS alături de Emmanuel Macron. Vezi ce a spus Președintele

Președintele Klaus Iohannis se află în vizită în Franșa la începutul Sezonului cultural România-Franța. Alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, Klaus Iohannis a ținut un discurs despre Centenar și președinția Consiliului UE. 

„Sezonul România – Franța s-a născut încărcat de zestrea patrimoniului comun. Avem în cele șase luni care urmează un festival al memoriilor care ne leagă, dar și un forum al creației. Îi invit pe români și pe francezi să se bucure împreună de aceste evenimente. Este imposibil de făcut abstracție de influența pe care ideile iluminismului francez le-au avut în nașterea României. Franța a influențat cu certitudine multe culturi, nicăieri, însă, Franța nu a găsit o mai mare compatibilitate ca în România.

Peste doar trei zile România va sărbători Centenarul. Acum 100 de ani românii s-au unit în jurul idealuri aduse în România de Franța. Celebrăm, astăzi, prin acest program de la Paris, o istorie comună. Peste o lună România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. Sezonul va reafirma convingerea noastră în ceea ce privește valorile comune”, a declarat Klaus Iohannis.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.