VIDEO. Klaus Iohannis dă lovitura decisivă PSD în plină campanie electorală. Președintele a scos la iveală minciunile lui Ciolacu 5
Ultima Ora Politic

VIDEO. Klaus Iohannis dă lovitura decisivă PSD în plină campanie electorală. Președintele a scos la iveală minciunile lui Ciolacu

În plină campanie electorală, PSD, spune că, bugetul pe anul viitor va cuprinde înghețarea pensiilor și a salariilor.

Președintele Iohannis, a ținut miercuri, să infirme propaganda PSD, și a dat asigurări că nu vor exista reduceri de salarii sau pensii.

”Campania electorală a început deja și, chiar dacă este una atipică, partidele și candidații își pot prezenta public proiectele lor.

Din păcate, nici din această campanie electorală nu lipsesc inițiativele complet demagogice, cu măriri de venituri inaplicabile pentru diverse categorii sociale.

E o întrecere zilele acestea în Parlament în votarea unor astfel de proiecte, campionul populismului fără acoperire fiind, ca de obicei, Partidul Social Democrat.

Fac, de aceea, un apel la decență politică. Crearea de false așteptări, imposibil de susținut economic, sau contestarea unor măsuri sanitare care își dovedesc eficiența sunt practici electorale toxice, care fac rău oamenilor.

Dragi români,

În această campanie electorală, informați-vă, comparați ofertele și proiectele electorale și alegeți în cunoștință de cauză.

Comunitățile noastre vor crește și se vor dezvolta prin grija și responsabilitatea fiecăruia dintre noi, votându-i pe cei care ne-au câștigat încrederea și ne reprezintă cel mai bine”, a spus Iohannis.

Președintele a subliniat faptul că miniuna PSD-istă trebuie să se încheie.

”Dați-mi voie să vă spun că nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii. Asta este o prostie pesedistă aruncată în spațiul public din motive electorale.

Nu are nimeni de gând așa ceva. Însă, este clar că bugetul pentru anul viitor trebuie construit cu mare grijă și cred că este la fel de evident că e de preferat ca bugetul pentru anul viitor să fie discutat și aprobat de noul parlament care va rezulta din alegerile parlamentare, și nu de acest parlament, unde vedem niște abordări total neprincipiale și neconforme cu realitatea.

Dar, încă o dată, ca să nu rămânem cu o impresie greșită, nu se discută despre tăieri de salarii și pensii. Este exclus așa ceva.

Economia a suferit un recul semnificativ în trimestrul II, care a trecut, între timp își revine. Și, noi credem că în continuare economia României își va reveni și va permite reluarea unui parcurs normal, care, evident, parcurs normal include creșteri, de salarii, de pensii, de alocații, de investiții și așa mai departe.

Deci, noi ne pregătim pentru an de creștere, nu an de reducere și, ca această creștere să fie semnificativă și pentru ca să avem investiții foarte importante, care au fost tot, amânate, pentru asta m-am bătut și eu în Consiliul European, pentru a obține fonduri europene semnificative, lucru care, din fericire, s-a reușit”, a mai spus miercuri Iohannis.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii