Kelemen Hunor o dă la întors: Nu am decis susținerea guvernului PNL. Vom discuta luni cu parlamentarii UDMR 1
Ultima Ora Politic

Kelemen Hunor o dă la întors: Nu am decis susținerea guvernului PNL. Vom discuta luni cu parlamentarii UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după negocierile cu liberalii, că Uniunea nu este dispusă, deocamdată, să sprijine un guvern condus de Ludovic Orban.

„Credem că trebuie să continuăm aceste discuţii. Vom prezenta grupurilor noastre săptămâna viitoare tot ceea ce am discutat azi. Nu am promis sprijin, pentru că nivelul de încredere între UDMR şi PNL este la un nivel scăzut din cauza celor întâmplate anii trecuţi şi de aceea e nevoie de discuţii foarte sincere şi (…) aprofundate ca să vedem ce vrea să facă guvernul. Nu am luat o decizie, nici noi, nici colegii din PNL, dar eu am am experienţa din politica românească nu prea lungă de 20 de ani (…) şi acordurile scrise de foarte multe ori sunt încălcate. E bine totuşi să ai un acord scris”, a declarat Kelemen Hunor.

UDMR a solicitat liberalilor să nu adopte OUG în ceea ce priveşte domeniul Justiţiei, sistemul electoral înainte de alegerile locale şi parlamemtare din 2020 şi nici ca guvernul să își asume răspunderea în faţa Parlamentului pe acte normative din aceste domenii.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.