Județul Ilfov a început războiul cu ”țânțarii migratori”. Atât terestru, cât și cu avionul 7
Ultima Ora Social

Județul Ilfov a început războiul cu ”țânțarii migratori”. Atât terestru, cât și cu avionul

Consiliul  Județean  Ilfov a declanșat o amplă campanie de lichidare a țânțarilor. În urma ploilor abundente și a căldurii, aceste insect s-au înmulțit  foarte mult în ultima perioadă. În Ilfov se intervine împotriva lor la sol și din avion. Consiliul Județean a pus la dispoziția cetățenilor numerele de telefon ale persoanelor responsabile cu această campanie de dezinsecție.

Județul Ilfov a început războiul cu ”țânțarii migratori”. Atât terestru, cât și cu avionul 8

La solicitarea președintelui CJ Ilfov, Marian Petrache, responsabilii cu dezinsecția și combaterea țânțarilor au prezentat stadiul acțiunilor, problemele pe care le întâmpină și propunerile pentru creșterea eficienței activității lor.

Județul Ilfov a început războiul cu ”țânțarii migratori”. Atât terestru, cât și cu avionul 9

După ploile abundente din ultima perioadă, vremea se va stabiliza începând cu sfârșitul săptămânii. În aceste condiții, directorul Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu a propus suplimentarea acțiunilor de dezinsecție avio și terestră.

Astfel, au stabilit următoarele măsuri:

  • Acțiunea avio se va face lunar.
  • Acțiunea terestră se va face bilunar.
  • Coordonarea cu județele vecine și cu municipiul București în acțunile de dezinsecție, așa încat să se optimizeze acțiunile  CJ Ilfov.
  • Cei patru responsabili din partea CJ Ilfov (Constanța Cojocaru, directorul Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, Constantin Calinoiu, directorul Direcției Investiții, Dan Cristea, directorul adjunct al Direcției Investiții și Ionel Scrioșteanu, administratorul public al județului) vor participa la acțiunile de dezinsecție. Numerele lor de telefon vor fi făcute publice pentru a răspunde întrebărilor cetățenilor în seară dezinsecției. Un reprezentant al primăriei va merge în fața mașinilor de dezinsecție pentru a indică exact străzile din localitate.

Județul Ilfov a început războiul cu ”țânțarii migratori”. Atât terestru, cât și cu avionul 10

”Reluăm dezinsecția terestră, după ce săptămâna trecută am aplicat tratamente în tot județul. Responsabil din partea Consiliului Județean este directorul Direcției de Investiții, Constantin Călinoiu, care poate fi contactat la numărul de telefon 0723 692 555.

Responsabili din partea localităților sunt:

Bragadiru – Gheorghe Cenușă – 0725,542,004, Ion Penciu – 0723,567,423

Berceni – Adrian Voinea – 0769,680,770, Cristian Malaeru – 0767,899,653

Voluntari – Camelia Darmon – 0722,453,193, 0754,079,450

Snagov- Petre Dobre – 0761,655,902

Ciolpani – Constantin Stanciu – 0763,623,095

Gruiu- Gheorghe Eftimie – 0723,298,130

Mâine, vom acționa în Cernica, Glina, Popești-Leordeni, Vidra, Copăceni, 1 Decembrie, Dărăști, Ciorogârla, Chiajna, Jilava, Măgurele.

Pentru o eficiență sporită, evităm că dăunătorii să capete rezistență la o anumită substanță activă și alternăm insecticidele. Săptămâna trecută am folosit Kothrine Profi, săptămâna această acționăm cu Solfac Trio”, ne-au comunicat reprezentanții Consiliului județean Ilfov.

Dezinsecția se face numai după ce primăriile sunt anunțate din timp (cu șapte zile înainte). Autoritățile locale avertizează apicultorii, pentru că aceștia să își ia toate măsurile necesare.

Tratamentele împotriva țânțarilor adulți se fac noaptea, atunci când albinele nu zboară. După aplicarea tratamentului terestru, albinele trebuie ținute închise în stup pentru minimum 10 ore.

”Pentru a avea eficiența scontată ar fi bine ca județele vecine – și Bucureștiul – să intervină concomitent cu Ilfovul. Degeaba stropim, dacă zonele limitrofe nu procedează la fel. Tânțarii sunt insect migratoare, se știe, și pot străbate în medie 7 kilometri dintr-un loc în altul. Astfel, după dezinsecție, ne trezim din nou cu larve de la țânțarii veniți din zone pe care nu s-a intervenit”, ne-a explicat Constanța Cojocaru, directorul Serviciului de Dezinsecție și Ecologizare Mediu a Consiliului Județean Ilfov.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.