Irina Begu, eliminată de la Wimblendon
Irina Begu, eliminată de la Wimblendon
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Irina Begu, părăsește Australian Open, la simplu. Românca a fost eliminată în turul 2 de nemțoaica Laura Siegemund

Românca Irina Begu a părăsit Turneul WTA, de la Australian Open, anunță sportalert.ro.

Begu a fost învinsă în trei seturi de nemțoaica Laura Siegemund,  5-7, 7-5, 6-3.

Irina Begu,eliminată de nemțoaica Laura Siegemund la Australian Open
Irina Begu,eliminată de nemțoaica Laura Siegemund la Australian Open

Românca a început bine meciul şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar apoi a fost egalată şi Siegemund (34 ani, 148 WTA) a servit pentru set la 5-4, însă Begu s-a impus cu 7-5 după trei ghemuri consecutive.

Setul secund a fost echilibrat până la 5-5, când germanca a reuşit break-ul care a făcut diferenţa (7-5 pentru Siegemund).

Setul decisiv a fost dominat de Siegemund, care s-a impus cu 6-3, după ce a condus cu 5-1, şi şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă a sa la Melbourne (turul al treilea – 2016).

Begu a încheiat cu 8 duble greşeli (doar 3 pentru adversara sa), a totalizat 25 de mingi direct câştigătoare (faţă de 40 câte a avut Siegemund), făcând multe erori neforţate, 53 (Siegemund a avut 60). Românca a avut şi un procentaj scăzut la mingile de break fructificate, 28% (5/18), în timp ce Siegemund a atins 44% (7/16).

Begu o învinsese pe Laura Siegemund o singură dată în cele patru meciuri directe de până acum, la prima lor confruntare, în 2015, la Charleston, cu 6-2, 7-6 (5).

Irina Begu s-a ales cu un cec de 158.850 de dolari australieni şi 45 de puncte WTA.

Begu era ultima româncă rămasă în cursă la simplu la turneul de la antipozi, după ce Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig au fost eliminate din primul tur.

Irina Begu va evolua şi la dublu, alături de americanca Shelby Rogers, dar în primul tur vor înfrunta favoritele numărul 3, Gabriela Dabrowski (Canada)/Giuliana Olmos (Mexic).

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.