Ionuţ Cătălin Sindile, noul șef al Jandarmeriei, a participat la intervenția din Piața Victoriei
Justiție Social Ultima Ora

Ionuţ Cătălin Sindile, noul șef al Jandarmeriei, a participat la intervenția din Piața Victoriei

Ionuţ Cătălin Sindile, noul șef al Jandarmeriei, a participat la intervenția din Piața Victoriei. Colonelul a fost filmat în timp ce coordona pe jandarmii care au folosit gaze lacrimogene și grenade pentru a dispersa mulțimea din Piața Victoriei, în timpul mitingului diasporei din 10 august.

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, împuternicit în funcția de Inspector General al Inspectoratului General al Jandarmeriei Româna, a fost prezent pe 10 august, la intervenția jandarmilor. În imaginile filmate de Digi24.ro, Sindile a fost surprins în timp ce coordonat activitatea forțelor de ordine.

olonelul Ionuţ Cătălin Sindile are 40 de ani şi este născut în judeţul Teleorman. El a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza în anul 2000, la arma jandarmi, având o vechime de 18 ani în Jandarmeria Română, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

Ionuţ Sindile este împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române începând cu data de 15 august, pentru o perioadă de şase luni.

„Ionuţ-Cătălin Sindile are o relevantă activitate profesională în cadrul Jandarmeriei Române, inclusiv mai multe misiuni internaţionale sub egida Uniunii Europene’, precizează MAI.

Funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române a fost ocupată interimar, în ultimul an, de colonelul Sebastian Cucoş. Acesta a fost schimbat din funcție la scurt timp după conferința de presă privind intervenția jandarmilor în Piața Victoriei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.