ALERTĂ! Tăriceanu a izbucnit! Vorbește despre suspendarea lui Iohannis!
ALERTĂ! Tăriceanu a izbucnit! Vorbește despre suspendarea lui Iohannis!
Ultima Ora Politic

Iohannis i-a dat lovitura decisivă lui Tăriceanu. L-a scos definitiv de pe scena politică

Imediat după alegerile europarlamentare și referendum, președintele Klaus Iohannis a anunțat că vrea ca toate partidele parlamentare și societatea civilă să semneze cu el un pact pentru România, în care să se regăsească votul covârșitor pro-european al românilor.

Pactul a fost semnat joi doar de partidele de opoziție, PNL, Pro România, PMP și USR, partide care au decis împreună cu Iohannis să transpună în practică dorința românilor de la Referendumul pe justiție-Fără penali în funcții publice.

La semnarea documentului de la Palatul Cotroceni, Iohannis nici măcar nu l-a invitat pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrucât, acesta a refuzat categoric să se alăture demersului președintelui României. Ba mai mult, Tăriceanu și-a permis să critice demersul lui Iohannis și al partidelor din opoziție, spunând că acel pact nu este decât un demers jalnic al lui Iohannis de a-și face campanie electorală.

Neinvitarea lui Tăriceanu la semnarea Pactului, coroborată cu scorul dezastruos obținut la alegerile europarlamentare, sub pragul de 5 la sută, îl scot definitiv pe liderul ALDE, dar și partidul său de pe scena politică românească.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.