Inundațiile din Africa de Sud au făcut ravagii. Peste 50 de persoane au murit 1
Ultima Ora Externe

Inundațiile din Africa de Sud au făcut ravagii. Peste 50 de persoane au murit

 Peste 50 de persoane au murit în Africa de Sud după ce ploile din ultimele zile au provocat inundații și alunecări de teren în mai multe regiuni din sudul și estul țării, potrivit Reuters.

Sute de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele în provincia KwaZulu-Natal, iar trei persoane au decedat în urma inundațiilor în provincia Eastern Cape, a anunțat televiziunea de stat SABC.

Mai multe clădiri s-au prăbușit din cauza alunecărilor de teren produse în urma inundațiilor, a declarat Robert McKenzie, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Urgențe al Statului KwaZulu-Natal.

Președintele țării, Cyril Ramaphosa, a vizitat zonele afectate din provincia KwaZulu-Natal și urmează să viziteze și provincia Eastern Cape în următoarele zile. „Aceasta este una din caracteristicile schimbărilor climatice, apar când te aștepți mai puțin”, a declarat acesta. Ramaphosa a mai adăugat că autoritățile vor debloca ajutoare de urgență pentru cei afectați de inundații.

Incidentul vine la mai puțin de o săptămână după ce 13 persoane au murit și alte zeci au fost rănite în provincia KwaZulu-Natal după ce unul dintre zidurile bisericii în care se aflau s-a prăbușit la începutul unei slujbe de Paște. Autoritățile au anunțat atunci că unul dintre motive ar putea fi slăbirea fundației clădirii în urma ploilor torențiale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.