Infractor eliberat prin ”Recurs compensatoriu”, a ucis cu sălbăticie doi bătrâni. „Sper că această vină să va urmărească până la sfârșitul vieții” 1
Ultima Ora Justiție Politic

Infractor eliberat prin ”Recurs compensatoriu”, a ucis cu sălbăticie doi bătrâni. „Sper că această vină să va urmărească până la sfârșitul vieții”

Fiica unui cuplu de pensionari, care au fost uciși cu sălbăticie de un deținut eliberat din cauza recursului compensatoriu, le-a transmis o scrisoare parlamentarilor în care le transmite că „va consider părtaș la această dublă crimă și sper că această vină să va urmărească până la sfârșitul vieții”.

Maria Dumitru, fiica soților Coser, Neculai (86 de ani) și Elena Coser (82 de ani, handicap grad 1), da publicitățîi o scrisoare zguduitoare privind tragedia prin care este nevoită să treacă din cauza unui deținut eliberat prin recursul compensatoriu, scrie aktual24.ro. „Cei care se ocupă de caz spun că nu au mai văzut până acum asemenea violență și agresivitate”, transmite Maria Dumitru.

Iată scrisoarea, integrală:

”Domnule parlamentar,

Ați votat în dată de 9 mai 2017 DA pentru legea recursului compensatoriu (Lege 169/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), în baza căreia au fost eliberați până acum 21.000 de infractori.

Unul dintre aceștia, eliberat la sfârșitul lunii martie, a intrat în noaptea din 21 spre 22 august 2019 în scop de jaf în curtea și casă părinților mei – Neculai (86 de ani) și Elena Coser (82 de ani, handicap grad 1), doi bătrâni fără apărare și i-a ucis cu sălbăticie, cu mai multe lovituri de cuțit și obiecte contondente.

Cei care se ocupă de caz spun că nu au mai văzut până acum asemenea violență și agresivitate. Va invit să citiți dosarul, dacă aveți același sânge rece că atunci când ați votat DA pentru legea recursului compensatoriu, fără să va gândiți la consecințele reale.

Chinul și durerile prin care au trecut părințîi mei puteau fi schimbate de o secundă. O secundă în care ați ales altfel. O secundă care le putea salva viață.

Dacă această lege nu ar fi intrat în vigoare, ucigașul s-ar fi aflat și acum în închisoare, părințîi mei s-ar fi bucurat în continuare de bătrânețea lor, iar eu și fratele meu, copiii și nepoții noștri i-am fi avut în continuare alături de noi, așa cum ar fi trebuit să fie cursul normal al vieții, întrun stat care ar trebui să ne apere de infractori, nu să ii pună în libertate.

Când ați votat DA știați care este numărul celor care vor fi eliberați, știați ce fapte au săvârșit, ce caziere au? V-ați gândit că mulți dintre ei vor recidivă? V-ați întrebat ce mesaj le transmiteți, reducându-le pedeapsa ad-hoc, fără nici un fel de verificare în prealabil? V-ați gândit că ați semnat poate și pentru sfârșitul părinților sau copiilor dumneavoastră?

De ce trebuie să plătim noi, cetățenii, pentru lipsa dumneavoastră de interes? Poate că dreptul deținuților trebuie respectat, însă nu cu prețul viețîi tuturor victimelor a căror voce sunt convinsă că o reprezint. Și va întreb: dreptul la viață al părinților mei și al celorlalte victime cine l-a aparat?

Va consider părtaș la această dublă crimă și sper că această vină să va urmărească până la sfârșitul viețîi, așa cum durerea de a-mi pierde părinții în cel mai crud mod cu putință va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferință fizică și mentală din ultimele lor minute.

Nu mai pot schimbă cele întâmplate, dar fac un apel la dumneavoastră: dacă mai aveți măcar o fărâmă de umanitate și înțelegeți rolul și responsabilitatea pe care le aveți că parlamentar, și anume acela de a aprobă legi care să ne permită nouă, copiilor și părinților noștri, cetățenilor acestei țări, să trăim în siguranță în România, ABROGATI în cel mai scurt timp legea recursului compensatoriu, care a distrus deja nenumărate vieți.

Cu multă durere și revoltă în suflet,Maria Dumitru”

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii