INCREDIBIL! Șeful sindicaliștilor de la metrou, are leafa mai mare decât a lui Iohannis! Cât câștigă Ion Rădoi! DOCUMENT 1
Exclusiv Social Ultima Ora

INCREDIBIL! Șeful sindicaliștilor de la metrou, are leafa mai mare decât a lui Iohannis! Cât câștigă Ion Rădoi! DOCUMENT

Liderul organizației Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), Ion Rădoi, încasează lunar, din banii strânși în principal din cotizațiile membrilor de sindicat, aproximativ 4.000 de euro. Salariul este cu aproape 1.000 de euro mai mare decât cel al președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit ultimei declarații de avere depusă în 2020 la Agenția Națională de Integritate, Ion Rădoi a avut un venit anual în 2019 de 227.882 de lei. Asta înseamnă lunar 3.857 de euro în mână. Prin comparație, leafa șefului statului este de 3.041 de euro pe lună, scrie buletindebucuresti.ro.

Remunerația lui Ion Rădoi o depășește și pe cea a directorului general al Metrorex și a șefilor de servicii din companie care câștigă net aproximativ 2.800 de euro, respectiv 2.300 de euro.

 

Cum cotizația lunară a fiecărui membru de sindicat variază între 50 și 60 de lei pe lună, un calcul simplu arată că este nevoie de contribuția a 347 de salariați ai companiei de stat pentru a acoperi leafa liderului de sindicat.

Redacția a verificat și declarațiile de avere ale celorlalți lideri de sindicat de la USLM. Pe lângă Ion Rădoi, doar vicepreședintele Marian Artimon și-a mai declarat recent veniturile, potrivit legii.

Dar nu în calitate de numărul doi al organizației, ci în calitate de fost consilier general ales pe listele PSD în mandatul 2016-2020. Pe lângă această calitate, Marian Artimon a reprezentat Primăria Generală în cinci dintre cele 22 de companii municipale înfiinţate de Gabriela Firea, plus Societatea de Transport Bucureşti.

De la firma sindicatului, Sindomet Serv Com SRL,  Marian Artimon a încasat 1.268 de euro pe lună iar de la Metrorex, ca instructor instalații, încă pe atât. În total, cu tot cu indemnizația de consilier general, Marian Artimon, a câștigat în mână 2.739 de euro lunar.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.