Incredibil: Procurorii au declarat mort un primar pentru a-l scăpa de pușcărie 1
Ultima Ora Justiție

Incredibil: Procurorii au declarat mort un primar pentru a-l scăpa de pușcărie

Caz revoltător în județul Botoșani, unde primarul unui comune a fost omorât în acte şi a scăpat, astfel, de un dosar penal. Edilul era cercetat pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri, potrivit digi24.ro.

Incredibil: Procurorii au declarat mort un primar pentru a-l scăpa de pușcărie 2

Deşi este viu şi nevătămat, primarul comunei Cristeşti, Lucian Borfotină (PSD) a fost declarat decedat într-o comunicare oficială a Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, semnată chiar de către prim procurorul Dorina Dragomir.

Lucian Borfotină era cercetat penal alături de secretarul comunei Cristeşti, Bogdan Peţenchea, într-un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, mai multe abuzuri şi falsuri. Cei doi au fost reclamaţi de o fostă angajată a primăriei, care fusese concediată.

După doi ani în care a făcut mai multe plîngeri civile şi penale contra celor doi, reclamanta a constatat că nu s-au făcut mulţi paşi procedurali în anchetă, astfel că a contestat modul în care s-a desfăşurat urmărirea penală.

Judecătorul care a analizat contestaţia sa i-a dat dreptate, constatând că singurele acte procedurale au fost audierea primarului şi secretarului din Cristeşti, fără administrarea altor probe.

Judecătorul a solicitat lămuriri asupra dosarului instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

„Vă facem cunoscut că în dosarul penal nr, 4338/P/2017, având ca obiect plângerea penală formulată de B. Elena , s-a dispus la data de 30.09.2019 clasarea cauzei cu privire la infracţiunea prevăzută de art. 298 Cod Penal, întrucât a intervenit decesul făptuitorului”, a comunicat Parchetul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.