INCREDIBIL! NORICA NICOLAI ȘTIRI FALSE DESPRE CORONAVIRUS! RISCĂ DOSAR PENAL
INCREDIBIL! NORICA NICOLAI ȘTIRI FALSE DESPRE CORONAVIRUS! RISCĂ DOSAR PENAL
Ultima Ora Breaking News Economic Politic Sănătate Social

INCREDIBIL! NORICA NICOLAI ȘTIRI FALSE DESPRE CORONAVIRUS! RISCĂ DOSAR PENAL

Fostul europarlamentar ALDE Norica Nicolai lansează în spațiul public o informație conform căreia, Comisia Europeană a acordat Franței 300 miliarde de euro, în timp ce României doar 1 Miliard.

Nicolai dezinformează cu bună știință opinia publică, aceasta știind că informația sa este una falsă.

„Cum era cu solidaritatea europeană? Ieri, potrivit unui document publicat pe pagină de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România, suntem anunțați că stimabilă Comisie Europeană alocă României peste 1 miliard de euro, fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus!

300 de miliarde de euro vs 1 miliard de euro!!! Asta este solidaritatea europeană despre care ni se tot vorbește?

 Onorată Comisie Europeană vrea solidaritate, dar nu și pentru ‘căței’, adică statele astea care sunt pe la periferie. Suntem buni în rolul de slugi ale onorabilei Comisii, să respectăm tot ce zic, să facem după cum ne dictează, să jucăm după cum ne cânta, dar când e ditamai pandemia mondială suntem lăsăți la urmă. Ne aruncă și nouă niște firimituri!

Domnilor Iohannis și Orban, cei care sunteți în fiecare zi cu europenismul și solidaritatea europeană în gură, știați ceva despre asta? A propus și România programe de asistență la Comisia Europeană?

Ați solicitat, pentru că aveți și Guvernul și Președintele, să primească și economia României ajutor din partea Uniunii Europene?

Va întreb și eu că Moromete: politică cui o faceți voi? Sunteți siguri că pe a României? Sau voi, domnilor Iohannis și Orban, sunteți primii doar la cerut derogări de la Convenția Drepturilor Omului?”, a scris Nicolai pe Facebook.

Afirmațiile fostului europarlamentar sunt  demontate de fostul său coleg din Parlamentul European actualul deputat european PNL Siegfried Mureșan, care  spune că Franța nu a primit niciun euro de la Comisia Europeană.

Mai mult, Mureșan dezvăluie că România a primit bani de la Uniunea Europeană, 1 miliard de euro.

„Mulți dintre voi m-ați contactat astăzi să mă întrebați despre articolele apărute în presă pornind de la declarația unei foste doamne europarlamentar ALDE cum că ‘Comisia Europeană acordă 300 miliarde Euro Franței și doar 1 miliard Euro României’.

Trebuie să știți adevărul:

1. Comisia Europeană a acordat ieri României 1 miliard euro bani gratis, fonduri europene, bani pe care nu trebuie să îi dăm înapoi niciodată.2. Comisia Europeană NU a acordat 300 de miliarde de euro Franței. Comisia Europeană nu a acordat 300 de miliarde de Euro nici Franței, nici vreunei alte țări europene.

INCREDIBIL! NORICA NICOLAI ȘTIRI FALSE DESPRE CORONAVIRUS! RISCĂ DOSAR PENAL 3

Ce s-a întâmplat în cazul Franței? Guvernul Franței a decis să acorde ajutoare de stat de 300 de miliarde de Euro și Comisia Europeană le-a aprobat. Atât! Le-a aprobat! Nu a acordat niciun ban de la bugetul european. Comisia Europeană doar a aprobat ajutorul de stat acordat de Franța, din banii Franței, la fel cum va aprobă orice alt ajutor de stat pe care România va decide să îl acorde companiilor românești.

Deci: nouă ne-au acordat 1 miliard de Euro bani gratis, Franței nu i-au acordat bani gratis, ci doar au aprobat un ajutor dat de Franța Franței.

În vremurile acestea, mai mult decât oricând, este foarte important să știți adevărul și să va informați corect”, a scris Mureșan pe Facebook.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.