i
Ultima Ora Justiție Social

Incredibil: Gardienii vindeau droguri deținuților la Penitenciarul de Maximă Siguranță Tulcea

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorul de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – B.T. Tulcea, au efectuat, vineri, două activități de prindere în flagrant într-un dosar penal în care existau suspiciuni de luare de mită în vederea introducerii în penitenciar de telefoane mobile și etnobotanice.

Acțiunile de prindere în flagrant au avut ca subiecți 2 agenți de penitenciare din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Tulcea, fiind realizate cu sprijinul Serviciului Operații și Serviciului Tehnic – Structura Centrală D.G.A., precum și SCCCO Tulcea.

În prima situație, în urma flagrantului, a fost identificată suma de 2000 lei primită cu titlu de mită, 2 telefoane mobile și aproximativ 15 grame de produse etnobotanice ce urmau a fi introduse în penitenciar de către agent.

În cazul celui de-al doilea agent, după realizarea flagrantului a fost identificată asupra sa suma de 3000 lei primită cu titlu de mită pentru serviciul de introducere de telefoane mobile în Penitenciarul Tulcea la o dată anterioară.

Față de cei 2 agenți de penitenciare, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul conducerii Penitenciarului de Maximă Siguranță Tulcea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.