Viorica Dăncilă spune că făcea gafe din cauza lui Liviu Dragnea
Ultima Ora Politic Social

Incredibil: Dragnea manevrează Congresul PSD din pușcărie. Daddy are oameni în vârful ierarhiei

Congres extraordinar, astăzi la PSD. Aproxiamtiv 4000 de delegați vor decide cine va conduce partidul de guvernământ până anul viitor când ar trebui organizat un congres ordinar.

Bătălia se dă între oamenii care au rămas fideli lui Dragnea și cei care s-au lepădat de el. Vârful de lance al aliaților lui Daddy este Codrin Ștefănescu. Acesta s-a înscris și i-a fost validată candidatura în CEx pentru funcția de secretar general, funcție deținută și pe vremea lui Dragnea.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD candidează: Viorica Dăncilă, Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu şi Ecaterina Andronescu.

Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota aspiră, fiecare, să devină unul dintre secunzii președintelui; ei candidează la șefia executivă a PSD. Pentru funcția de secretar general s-au înscris: Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Felix Stroe şi Rodica Nassar.

La casele de pariuri interne se mizează puternic pe echipa: Viorica Dăncilă, Daniel Suciu și Mihai Fifor.

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a fost, în acest an, într-o continuă campanie de imagine. S-a văzut comisar european, și-a dorit să fie vicepremier și pentru a apăsa pe accelerație s-a înscris în cursă la președinția executivă a PSD. Apoi, după ce a obținut promisiunea funcției de vicepremier, a declarat că s-a înscris „doar pentru a ridica nivelul competiției”, și s-a retras. În CEx, Teodorovici a mers la cacealma și a propus ca cel care pierde în partid să se retragă şi din funcţia deţinută în Guvern, dar propunerea lui nu a fost acceptată. „Eu nu am încercat decât să ridic nivelul competiţiei şi să spun foarte clar, să aduc ceva în plus şi pentru a demonstra că nu am niciun fel de teamă de niciun fel de competiţie am spus foarte clar că ar fi foarte corect ca cel care pierde să se şi retragă din funcţia pe care o deţine. Am spus ori mergem în această variantă, ori mă retrag. Ca oficial, ca demnitar, ca ministru într-un Guvern trebuie să faci ce trebuie să faci pentru ţară în primul rând, pentru Guvern şi mai târziu pentru partid. Plecând de la un principiu, care din punctul meu de vedere nu a fost corect aplicat, am ridicat această provocare cu atât mai mult cu cât nu mă temeam de niciun fel de competiţie, cu atât mai mult în aceasta în care mă înscrisesem acum câteva zile”, a declarat Teodorovici. Acesta a spus că o va vota pe Viorica Dăncilă.

Dăncilă va avea de furcă cu senatorul Șerban Nicolae, care se plasează tot în tabăra fidelă lui Dragnea. În discursul său de candidat, o va ataca pe contracandidată și va încerca să sensibilizeze publicul cu subiectul Banca Națională și Mugur Isărescu, cu repatrierea aurului. Asta, în condițiile în care tabăra Dăncilă s-a răsucit cu 180 de grade pe această temă.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.