Alertă în justiție. Tudorel Toader nu mai rezistă. Judecătorii îi dau lovitura de grație
Ultima Ora Politic

Incredibil! Dosarul penal deschis pe numele lui Tudorel Toader a fost închis de Parchetul General

Incredibil! Dosarul penal deschis pe numele lui Tudorel Toader a fost închis de Parchetul General

Pe data de 11 septembrie a fost deschis un dosar penal pe numele lui Tudorel Toader în care se ancheta dacă Ministrul Justiției a procedat corect în momentul în care a cerut Uniunii Notarilor Publici să propună numirea sa în funcția de notar public.

„Urmare a unui denunţ, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a înregistrat un dosar penal având obiectul la care faceţi referire. La data de 7 septembrie 2018, prin ordonanţă, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunile de abuz în serviciu (prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal) şi folosire a funcţiei pentru favorizarea unei persoane (art. 301 alin. 1 Cod penal)”, au comunicat reprezentanţi ai Parchetului General.

Reacția ministrului a venit în urma unei postări pe Facebook, după ce presa a scris ca el ar fi dorit să intre în Uniunea Notarilor Publici, fără să susțină examenul de admitere, la Iași, iar apoi suspendarea din această calitate pentru a nu se afla în incompatibilitate: „Simple precizări! ‘După încetarea mandatului, ca urmare a expirării termenului pentru care a fost numit, judecătorul Curţii Constituţionale poate opta pentru intrarea în avocatură sau notariat, fără examen’ – art. 69 aln 4) din Legea nr. 168/ 2018, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/ 1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 595 din 12 iulie 2018. Nu intenţionez să demisionez de la Ministerul Justiţiei”, a precizat Ministrul Justiției pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.