Incident grav! Tăietorii de păduri l-au bătut crunt pe regizorul și jurnalistul, Mihai Dragolea! FOTO 5
Exclusiv Social Ultima Ora

Incident grav! Tăietorii de păduri l-au bătut crunt pe regizorul și jurnalistul, Mihai Dragolea! FOTO

Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava).

Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei. Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei, conform Greenpeaceromania.

Mihai Dragolea spune că atacatorii i-au luat echipamentul, au scos cardul din cameră și au distrus toate dovezile.

Incident grav! Tăietorii de păduri l-au bătut crunt pe regizorul și jurnalistul, Mihai Dragolea! FOTO 6

”Eram împreună cu Radu Mocanu, care realizează acest documentar, și cu activistul de mediu Tibi Bosutar. Am urcat într-un ocol privat, unde un sătean ne-a semnalat unele nereguli în ceea ce privește exploatarea.

Am oprit pe undeva pe Dealu Ursului, am auzit niște mașini în vale și credeam că vin spre noi propietarul și șeful de ocol silvic, să aibă un dialog cu noi.

Dar dintr-odată am vazut 20 de oameni cu topoare și bâte în mână, printre care se aflau proprietarul și inginerul silvic, iar de acolo au mai fost 10 secunde până ce am fost asaltați.

Noi ne-am refugiat în Dacia Duster, dar nu a ținut Dusterul la 20 de oameni, au deschis ușile, am fost aruncați din mașină, eu am fost lovit în față și am căzut într-o râpă, de unde am sunat la 112.

Între timp, cei de sus – Radu a fost lovit destul de tare la cap și acum are amnezie, uită ce s-a întâmplat și uită destul de des și în prezent.

Tibi a fost bătut crunt și a fost și supus la niște umilințe groaznice din astea de tip mafiot”, a povestit jurnalistul la Digi 24.

Incident grav! Tăietorii de păduri l-au bătut crunt pe regizorul și jurnalistul, Mihai Dragolea! FOTO 7

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.