Alertă pentru români. Băncile au anunțat cele mai grave probleme în urma Ordonanței lui Teodorovici
Teodorovici a primit ultimatum. Rectificarea bugetară îl calcă pe coadă
Ultima Ora Politic

INCENDIAR. Teodorovici spulberat în Parlament. ”Ticăloșie fără margini. Se răzbună pe Diaspora”

INCENDIAR. Teodorovici spulberat în Parlament. ”Ticăloșie fără margini. Se răzbună pe Diaspora”

Deputatul USR, Matei Dobrovie, spulberă PSD-ALDE într-un mesaj pe pagina sa de socializare. Acesta acuză Guvernul că ”se răzbună pe Diaspora” din nou, făcând referire la ministrul Finanțelor. Propunerea lui Teodorovici este considerată o ”ticăloșie fără margini”.

”Ticăloșie fără margini! PSD-ALDE se răzbună din nou pe diaspora, cel mai important investitor în România. După ce le-a restricționat dreptul la vot, i-a umilit la alegerile prezidențiale, a respins propunerea pe care am făcut-o de extindere a votului prin corespondență fără nicio explicație, acum Ministrul PSD Orlando Teodorovici se laudă că a propus în ECOFIN: limitarea dreptului românilor plecați de a munci în UE.

Ce mai contează că permisele de muncă invocate sunt valabile pentru cetățenii statelor terțe și că fundamentul UE îl constituie cele 4 libertăți: de circulație a mărfurilor, persoanelor, serviciilor și capitalurilor? Gândirea comunistă și anti-europeană a PSD nu ține seama de Tratate și nici de contextul actual. În loc să încerci să-i aduci înapoi pe românii plecați, prin construirea de spitale decente, de autostrăzi, crearea de locuri de muncă, oportunități de a investi, PSD i-a alungat departe de casă ținând România captivă în corupție și proastă guvernare, iar acum vrea să-i oblige să se întoarcă. NU așa se face, comuniștilor!

Adică după ce le-a furat viitorul în România, vrea acum să nu-i lase să-și facă o viață mai bună nici în UE. Într-o perioadă în care ne întrebăm cât de pregătiți suntem să preluăm președinția Consiliului UE, ministrul Teodorovici ne confirmă cel mai pesimist scenariu: ei sunt pregătiți pregătiți să o distrugă! După ce prin remanierile și demisiile din ultima perioadă, activitatea guvernului PSD-ALDE este bulversată complet, în ultimul ceas al pregătirii președinției Consiliului UE riscăm să intrăm în conflict nu doar cu instituțiile europene, ci și cu statele din nucleul dur, sensibile la valorile europene. Guvernul Dragnea-Dăncilă declară din nou război românilor din afara țării, care au votat în mod covârșitor împotriva candidatului PSD la alegerile prezidențiale.

Dacă strategia lui Ponta de a limita dreptul de vot al românilor de pretutindeni nu a funcționat, Dragnea îl trimite la înaintare pe Teodorvici pentru a prezenta oficialilor de la Bruxelles propunerea de limitare la cinci ani a drepturilor cetățenilor europeni de a munci într-un stat membru. Această măsură contravine prevederilor Tratatului de funcționare a Uniunii care garantează cetățenilor statelor membre dreptul la muncă și la liberă circulație, drepturi care au stat încă de la bun început la baza construcției europene.

Tardiv, ministrul finanțelor invocă decalajul de dezvoltare economică care există între Europa de Vest și Europa de Est, fără să conștientizeze că în lipsa accesului cetățenilor români la aceste drepturi, decalajul României față de statele din Vest ar fi fost mult mai mare. În timp ce liderii europeni și-au concentrat eforturile pentru ca Brexitul să nu afecteze drepturile cetățenilor europeni stabiliți în Marea Britanie, coaliția PSD-ALDE intensifică eforturile de a plasa România pe un curent anti-european, iar rezultatul este unul previzibil: izolarea României în UE. Vă dați seama ce ironie! Cum ne vor lua în serios partenerii europeni când vom prezenta obiectivele președinției României la Consiliul UE ca fiind axate pe cetățean și pe susținerea valorilor europene, dacă promovăm de facto o agendă anti-europeană și limitarea drepturilor cetățenilor europeni?” a scris Matei Dobrovei pe pagina sa personală de facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.