https://newsteam.ro/
Ultima Ora Breaking News Exclusiv iohannis Politic

INCENDIAR! Românii din Diaspora se revoltă. ȘOC la Curtea Constituțională. Iohannis implicat

Românii din Diaspora sunt revoltați pe judecătorii Curții Constituționale, despre care, spun ei, iau decizii politice și nu bazate pe textul Legii Fundamentale a României, Constituția.

Aceștia i-au trimis o scrisoare președintelui României Klaus Iohannis prin care-l înștiințează că s-a lansat o petiție pentru desființarea Curții Constituționale.

Mai mult, Diaspora îi cere președintelui României să declanșeze un referndum care să aibă o singură temă: Desființarea Curții Constituționale

”Către Administrația Prezidențială,Domnului Președinte Klaus Iohannis

Petiție pentru organizarea unui Referendum pe tema desființării Curții Constituționale Române.

Înființată în 1992, Curtea Constituțională a României, care trebuia să fie garantul respectării Constituției, a devenit cu timpul instrumentul represiv principal al Partidului Social Democrat (PSD). În special activitatea din ultimii ani a știrbit puternic imaginea și reputația Curții, iar încrederea poporului în independența Curții a scăzut dramatic.

Sondajele efectuate în ultimele zile arată că tot mai mulți cetățeni sunt de acord cu desființarea CCR și înlocuirea judecătorilor cu profesori de drept constituțional. Având în vedere faptul că membri Curții sunt numiți politic, independența acestora este pusă la îndoială din ce în ce mai des.

Luând în calcul și nemulțumirea poporului față de salariile și pensiile speciale exorbitante ale membrilor, devine din ce în ce mai greu de justificat existența acestei instituții care nu mai pare să-și îndeplinească atribuțiile, din contră, își depășește limitele conferite de lege pentru a servi un grup politic care se află în coliziune directă cu poporul român.

Mai mult de atât, în ultimele luni România pare a fi condusă de CCR, judecătorii fiind cei care stabilesc cursul politic al țării. Acest fapt creează în sine un conflict constituțional între CCR și poporul român, suveranitatea poporului fiind subordonată CCR-ului.

Pentru aceste motive, noi, societatea civilă, cerem organizarea unui Referendum pentru consultarea poporului în ceea ce privește desființarea Curții Constituționale Române și înlocuirea acesteia cu o soluție mai potrivită, în linie cu voința poporului.

Diaspora Europeană”, se arată în scrisoarea către Iohannis.

Puteți semna PETIȚIA AICI

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii