În ziua în care a împlinit 26 de ani, vicecampioana mondială de lupte și-a pus o dorință: medalia de aur 3
În ziua în care a împlinit 26 de ani, vicecampioana mondială de lupte și-a pus o dorință: medalia de aur
Ultima Ora Sport

În ziua în care a împlinit 26 de ani, vicecampioana mondială de lupte și-a pus o dorință: medalia de aur

În ziua în care a împlinit 26 de ani, vicecampioana mondială de lupte și-a pus o dorință:

Alina Vuc: „Medalia de aur, la Tokyo!”

Alina Vuc ar da toate medaliile de argint și de bronz pe care le-a cucerit până acum pentru un aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Luptătoarea la categoria 50 kg a împlinit în urmă cu câteva zile 26 de ani și a îndrăznit să viseze la titlul olimpic. Două medalii de argint la Campionatele Mondiale și două medalii de argint și una de bronz la Campionatele Europene are în palmares Alina Vuc.

 „Sper să vina cât de curând și aurul, pentru că în palmares am doar medalii de argint și de bronz. La Olimpiadă este posibil orice, sper să fie posibil orice și în favoarea mea. Nici nu vreau să-mi imaginez ce ar însemna pentru mine o medalie la Tokyo, bucuria supremă!” – Alina Vuc, vicecampioană mondială la lupte.

Se luptă de la nouă ani

Născută la Reșița și legitimată la CSA Steaua București, Alina Vuc practică luptele de 17 ani. Cea mai recentă performanță a sa este medalia de argint obținută la Campionatele Mondiale de la Nur-Sultan (Kazahstan), competiție desfășurată în luna septembrie. Alina Vuc a cedat în finală în fața mult mai experimentatei Maria Stadnik (Azerbaidjan), dublă vicecampioană olimpică. Performanța reușită în Kazahstan i-a asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„E un sport foarte dur. M-am apucat de lupte la 9 ani și jumătate, nu prea știam de ce mă apuc. Am mers în sală să mă joc și, cu timpul, a început să-mi placă, am început să câștig și nu am mai putut renunța, când am descoperit ce înseamnă luptele. Nu regret nimic, mâine aș lua-o de la capăt.” – Alina Vuc, vicecampioană mondială la lupte.

În ziua în care a împlinit 26 de ani, vicecampioana mondială de lupte și-a pus o dorință: medalia de aur 4

A doua oară, cu noroc!

Alina Vuc va bifa la Tokyo cea de-a doua participare la Jocurile Olimpice. La ediția de la Rio a fost eliminată în primul tur la categoria 48 kg.

„Am crescut foarte mult. La Rio am avut ca obiectiv participarea, am fost să văd cum e, ce se întâmplă. Toată lumea vorbește de Olimpiadă, dar până ajungi acolo nu ai idee despre ce este vorba. Acum, știind ce mă așteaptă, cred că o să fie mai bine. Este o oarecare presiune, pentru că lumea are așteptări de la mine, la fel și eu.” – Alina Vuc, vicecampioană mondială la lupte.

Alina Vuc are în palmares două medalii de argint la Campionatele Europene, obținute la Riga (Letonia), în 2016, și la Kaspiysk (Rusia), în 2018, dar și una de bronz cucerită la competiția continentală de la Novi Sad (Serbia), în 2017. La Campionatele Mondiale a obținut două medalii de argint: la Paris (Franța), în 2017, și la Nur-Sultan (Kazahstan), în 2019.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.