În Piața Sfatului din Brașov va răsuna astăzi Imnul României. La ce oră sunt așteptați oamenii
Ultima Ora Social

În Piața Sfatului din Brașov va răsuna astăzi Imnul României. La ce oră sunt așteptați oamenii

În Piața Sfatului din Brașov va răsuna astăzi Imnul României. La ce oră sunt așteptați oamenii

Braşovenii sunt aşteptaţi marţi, în Piaţa Sfatului, să cânte împreună Imnul naţional ”Deşteaptă-te Române”, evenimentul făcând parte din proiectul ‘Caravana Marii Uniri”

”Azi, 18 septembrie, la 170 de ani de la compunerea imnului naţional, în Şcheii Braşovului, ”Deşteaptă-te Române” va răsuna în Piaţa Sfatului din Braşov. Ca o reafirmare simbolică a Braşovului drept oraş al imnului naţional, braşovenii sunt aşteptaţi marţi în Piaţa Sfatului, de la ora 17.00 să intoneze la unison imnul României”, informează biroul de presă al Primăriei Braşov.

La eveniment participă juni din Şcheii Braşovului şi Braşovechi, ansamblul Măgura, iar Corul Corona Melos al Liceului de Muzică ”Tudor Ciortea” din Braşov şi alţi solişti vor cânta pentru public muzică naţională şi cântece patriotice. Pe scena din Piaţa Sfatului va fi interpretată în premieră melodia ”Pentru tine, Românie!” dedicată Centenarului.

Spectacolul ”Cântăm imnul împreună” este organizat de Primăria Municipiului Braşov, împreună cu Agenţia Metropolitană Braşov şi face parte din proiectul Caravana Marii Uniri, o iniţiativă la nivel naţional a postului de radio Europa FM.

Alte evenimente în cadrul proiectului au loc la Braşov până în 21 septembrie. Astfel, în 19 septembrie, la Casa Junilor, în intervalul orar 18.00-19.00, poate fi vizitată expoziţia ”Simboluri şi motive de pe ii în spaţiul românesc”. În 20 septembrie, în Piaţa Sfatului, între orele 18.00-19.00, va avea loc „Gold und Silber. Muzica şi dansurile Centenarului”, iar în 21 septembrie, de la ora 18.00, spectacolul ”Crai Nou” de C.Porumbescu susţinut de Opera Braşov, la Colegiul Naţional ”Andrei Şaguna”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.