IGPR: Peste 8.400 de cereri de înscriere au fost depuse pentru cele 290 posturi de ofițeri și agenți
Ultima Ora Social

IGPR: Peste 8.400 de cereri de înscriere au fost depuse pentru cele 290 posturi de ofițeri și agenți

Peste 8.400 de cereri de înscriere au fost depuse de persoane care vor să ocupe unul dintre cele 290 de posturi de ofițeri, agenți și personal contractual, scoase la concurs la nivelul structurilor Poliției Române. Cea mai mare concurență a fost înregisterată în județul Dolj, conform medifax.ro

Dolj este județul unde se înregistrează cea mai mare concurență, fiind depuse 427 de astfel de cereri, pentru cele 12 posturi scoase la concurs, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), printr-un comunicat de presă.

„Candidații au manifestat un interes sporit cu precădere pentru posturile de ofițer și agent de poliție (8.314 cereri pentru cele 238 de posturi de ofițer și agent, comparativ cu 90 de cereri pentru cele 52 de posturi de personal contractual). Viitorii polițiști își vor desfășura activitatea în domenii precum criminalistică, investigații criminale, economic, combaterea criminalității organizate, comunicare și relații publice, resurse umane, intervenții și acțiuni speciale, cazier judiciar, statistică și evidență operativă, poliție rutieră, etc.”, arată IGPR.

Potrivit sursei citate, în cursul anului trecut, s-a reușit reducerea cu 4% a deficitului de personal de la nivelul Poliției Române și se preconizează ca, până la finalul lui 2019, acesta să mai scadă cu alte 4 procente.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.