Hai Simona. Simona Halep - Elina Svitolina, meci pentru calificare în finala Wimbledon 2019
Hai Simona. Simona Halep - Elina Svitolina, meci pentru calificare în finala Wimbledon 2019
Ultima Ora Breaking News Sport

Hai Simona. Simona Halep – Elina Svitolina, meci pentru calificare în finala Wimbledon 2019

Simona Halep, locul 7 WTA, și Elina Svitolina, locul 8 WTA, își dispută joi locul în finala turneului de la Wimbledon 2019. Meciul din semifinalele competiției de la Londra este a opta întâlnire directă dintre cele două sportive, care se cunosc foarte bine.

Organizatorii de la All England Club au anunţat ora meciului Simona Halep – Elina Svitolina, programat joi, în semifinalele turneului de la Wimbledon, informează Mediafax.

Eleva lui Daniel Dobre va juca de la ora 15:00, ora României, prima semifinală, de pe Terenul Central. Imediat după încleştarea fostului lider WTA cu sportiva din Ucraina, vor păşi pe iarba londoneză protagonistele celui de-al doilea penultim act, Serena Williams şi Barbora Strycova.

Simona Halep, locul 7 WTA, s-a calificat în semifinale la Wimbledon 2019după ce a întâlnit-o în sferturi pe sportiva chineză Shuai Zhang (50 WTA). Simona Halep a câștigat în două seturi, cu 7-6, 6-1, dar a avut un început de meci dificil. Ea și-a egalat astfel cea mai bună performanță de până acum pe iarba londoneză – calificarea în semifinalele competiției, fază în care sportiva din România a mai ajuns în 2014, atunci când a pierdut în fața lui Eugenie Bouchard.

Wimbledon 2019 | Svitolina conduce cu 4-3 după șapte dispute cu Halep

La rândul ei, Elina Svitolina, locul 8 WTA, a ajuns în semifinale după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 7-5, 6-4, pe jucătoarea cehă Karolina Muchova, 22 de ani, locul 68 WTA, cea care a produs surpriza, luni, eliminând-o pe compatrioata Karolina Pliskova, locul 3 WTA.

Pentru Elina Svitolina, 24 de ani, este o premieră să ajungă în această fază a unui turneu de Grand Slam. Reperul carierei Elinei Svitolina rămâne Turneul Campioanelor, câştigat anul trecut, după un ultim act cu Sloane Stephens.

Elina Svitolina conduce cu 4-3 după şapte dispute directe cu Simona Halep, înregistrând trei victorii consecutive înainte ca românca să rupă seria, la începutul acestui an, la Doha, cu un 6-3, 3-6, 6-4, digisport.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.