FOTO. Oficial Dăncilă va fi Demisă. Anunțul făcut din Parlament care trimite PSD în Opoziție
Dăncilă spune ce va face dacă trece moțiunea. Ce planuri are premierul
Ultima Ora Politic

Guvernul Dăncilă este ca și dărâmat. Se pregătesc deja variantele de guvernare

Președintele Pro România, Victor Ponta, vrea să intre la guvernare după căderea Cabientului Dăncilă, pe care o dă ca aproape sigură. Pontra a  afirmat că partidele de stânga ar putea să formeze un  nou guvern care să fie condus de către o persoană din afara PSD și Pro România, dar cu vederi de stânga.

”Unui PSD fără Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici și Mihai Fifor îi voi spune ”dragii mei colegi, să facem o coaliție, să propunem un prim-ministru din afara PSD și Pro România – pentru că PSD nu va accepta de la Pro România, iar noi nu vom accepta de la PSD, cu vederi prooccidentale, nu neapărat tehnocrat, dar cu vederi de stânga”. Am în  minte trei persoane care să conducă un guvern de centru-stânga”, a spus Victor Ponta la Digi 24, adăugând că trebuie să fie și o persoană care să poată fi acceptată de către președintele Iohannis.

El a spus că este foarte paluzibil ca social-democrații să renunțe la Viorica Dăncilă odată cu căderea Guvernului, chiar și fără să mai organizeze  un congres în care să aleagă o nouă conducere. ”Au ei CEx-ul lor în care se omoară. Liviu Dragnea a devenit președinte în CEx, Viorica Dăncilă tot în CEx. După aia au făcut congres”, a spus Ponta.

Liderul Pro România a spus că automat Mircea Diaconu ar deveni și candidatul PSD, caz în care Diaconu ar intra cu siguranță în turul II al alegerilor prezidențiale alături de Klaus Iohannis

Fostul premier a precizat că totuși primii care ar trebui invitați să formeze guvernul ar trebui  să fie PNL și USR, care însă ar avea problema unui guvern minoritar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.