Doleanțele logopezilor clujeni prezentate la Guvern
Ultima Ora Economic

Guvernul Dăncilă CONTRAZIS din nou. Creșterea economică a României nu va avea procentul anunțat. Iată datele oficiale

Guvernul Dăncilă CONTRAZIS din nou. Creșterea economică a României nu va avea procentul anunțat. Iată datele oficiale

Lovitură pentru Guvernul Dăncilă. Fondum Monetar Internaţional (FMI) ne anunţă că nu vom avea o creştere mai mare de 4%.  Bugetul de stat al României pe acest an este construit pe o creştere economică de 5,5%.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a revizuit estimările privind evoluţia economiei româneşti, atât în acest an cât şi anul viitor, ca urmare a moderării stimulentelor care au stat la baza creşterii robuste înregistrate în 2017, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat de instituţia financiară internaţională.

FMI şi-a revizuit, în jos, prognozele referitoare la avansul economiei româneşti până la 4% în 2018, cu 1,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în primăvară.

Pentru 2019, FMI preconizează că România urmează să înregistreze o creştere economică de 3,4%, cu 0,1 puncte procentuale mai puţin decât estima în aprilie.

Bugetul de stat a fost construit pe o cifră de creștere economică de 5,5%, un nivel confirmat de Comisia Națională de Prognoză. Numai că instituția guvernamentală este singura atât de optimistă. Fondul Monetar Internațional a confirmat veştile proaste anunţate şi de alte instituţii – unele bănci vorbesc de o creştere economică de 3,8% în 2018., anunță realitatea.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.