Halucinant: Teodorovici, atac dur la Viorica Dăncilă
Semnalele de alarmă asupra iresponsabilității fiscale și economice a guvernării. PSD guvernează pe datorie
Ultima Ora Politic

Guvernul, atacat dur din Parlament. Dă amenzi că nu mai are bani de pensii și salarii

Guvernul reglementează doar pentru a aduna bani din amenzi la bugetul de stat

Este aberant modul în care Guvernul României reglementează, arătând foarte clar că singurul motiv pentru care emite Ordonanţe de Urgenţă sau Hotărâri de Guvern este să dea amenzi pentru a aduna bani la bugetul de stat.

În cazul modului de organizare şi funcţionare a unităţilor medicale de primiri urgenţe, doamna Dăncilă şi doamna Pintea se comportă ca nişte amatori, pentru că în loc să susţină medicii şi personalul medical prin elaborarea unei noi legi a sănătăţii şi o nouă metodologie de organizare şi funcţionare a unităţilor de primiri urgenţe, doamnele mai sus menţionate se comportă ca nişte miliţieni ai unui stat de mult apus.

Faptul că nu funcţionează cum trebuie medicina de urgenţă se datorează faptului că la unităţile de primiri urgenţe vin şi oameni care nu merg la medicul de familie, nerespectând astfel procedurile, sau persoane care nu sunt asigurate şi care ştiu că doar la UPU pot beneficia de tratament medical gratuit. De asemenea, sistemul nu beneficiază de o separare clară a asistenţei medicale în funcţie de gravitatea fiecărui caz.

Guvernul României pare că nu ia în seamă faptul că unităţile de primiri urgenţe sunt cele mai aglomerate structuri medicale din România şi că e nevoie ca aceste structuri să fie sprijinite din punct de vedere legislativ pentru ca pacienţii să fie trataţi la cel mai înalt nivel.

Este nevoie deci de o nouă lege a sănătăţii şi de un nou mod de organizare şi funcţionare a unităţilor de primiri urgenţe, pentru că personalul trebuie susţinut cu prevederi legale clare, care să impună respectarea unor reguli ce vor permite acordarea în timp real a asistenţei medicale de urgenţă. Medicii, asistentele şi infirmierii nu trebuie trataţi ca potenţiali contravenienţi ai statului român, dacă ne dorim ca actul medical să fie unul de calitate.

Solicit retragerea de urgenţă a Hotărârii de Guvern adoptate în cursul zilei de astăzi de către Executiv şi adoptarea imediată a unei legislaţii corespunzătoare unei activităţi eficiente şi normale în UPU, atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţi, transmite într-un comunicat remis agerpres.ro deputatul Petru Movilă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.