Guvernul a lansat o atenționare de călătorie pentru 1 mai. Ce trebuie să știți!
Destinația mărfurilor confiscate în vămi trebuie să fie cunoscută de toți românii
Ultima Ora Social

Guvernul a lansat o atenționare de călătorie pentru 1 Mai. Ce trebuie să știți!

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că există posibilitatea ca pe data de 1 mai, la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, pentru plata taxei de pod, să se creeze coloane mai mari de autoturisme şi autocare, fapt ce va duce la timpi măriţi de aşteptare la trecerea către România, transmite sâmbătă Agerpres.

Astfel, la solicitarea autorităţilor vamale bulgare se recomandă ca turiştii români, care aleg să revină în ţară, prin PCTF Ruse, să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod: 4 leva sau 2 euro, în acest mod putând fi scurtaţi considerabil timpii de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi, bonuri fiscale.

Lipsa sau expirarea termenului de valabilitate a vignetei electronice BG pentru autovehiculele înmatriculate în România, la ieşirea către Giurgiu, poate duce la blocarea unei artere de taxare pentru cel puţin 10 – 20 de minute, având în vedere că persoana contravenientă va trebui să achite taxa compensatorie şi să obţină documentele justificative, subliniază sursa citată. Se recomandă ca turiştii români să se asigure că au achitat taxa pentru vigneta electronică BG şi că este valabilă.

MAE menţionează că se pot folosi şi celelalte puncte de trecere a frontierei precum: Kardam – Negru Vodă, Durankulak – Vama Veche, Kainardja – Lipniţa, Dobromir – Krushari (ultimele două PCTF cu orar de funcţionare 8,00 – 20,00, masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t), Silistra – Ostrov, Oryahovo – Bechet (ferry) – cu program de funcţionare 6,00 – 24,00, Nikopol – Turnu Măgurele (ferry) şi Svishtov – Zimnicea (ferry) – ultimele două puncte cu program de funcţionare 8,00 – 20,00.

„Autorităţile abilitate vor întreprinde măsurile necesare prevenirii formării de coloane de autovehicule şi aglomerării punctului de frontieră Ruse şi a zonei adiacente acestuia, manifestând o atenţie deosebită pentru fluidizarea, pe cât posibil, a circulaţiei autoturismelor şi autocarelor. Acest lucru va putea conduce şi la oprirea temporară a circulaţiei autocamioanelor de tonaj mare sau tirurilor. Se recomandă firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri, care au planificat tranzit în această perioadă pe teritoriul bulgar, să ia măsurile adecvate în vederea organizării eficiente a itinerariilor de deplasare şi stabilirii programului de lucru al şoferilor”, se arată în comunicatul citat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.