Grevă la Primăria Capitalei. Sindicatul Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor opresc lucrul 1
Social Ultima Ora

Grevă la Primăria Capitalei. Sindicatul Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor opresc lucrul

Sindicatul Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor organizează miercuri, între orele 10:00 – 12:00, grevă de avertisment la sediul central al Administraţiei Străzilor.

Protestul are loc ca urmare a refuzului conducerii Administraţiei Străzilor (din Primăria Municipiului Bucureşti) de a semna Contractul Colectiv de Muncă, informează Agerpres.

Conducerea Administraţiei Străzilor nu este de acord cu unele revendicări ale sindicatului reprezentativ care vizează eventualele disponibilizări ale salariaţilor, conform unui comunicat al sindicatului.

„În urma eşuării negocierilor purtate cu conducerea instituţiei, discuţiile au continuat şi în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti. Negocierea noului Contract Colectiv de Muncă a avut la bază prevederile vechiului Contract Colectiv de Muncă.

Nu înţelegem de ce conducerea instituţiei refuză să accepte clauzele Contractului Colectiv de Muncă”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor, Dan Georgescu.

În condiţiile în care conducerea Administraţiei Străzilor nu va fi de acord să semneze noul Contract Colectiv de Muncă, sindicatul reprezentativ, în conformitate cu prevederile legale, va declanşa greva pe termen nelimitat, de la o dată ce va fi stabilită ulterior, se mai arată în comunicat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.