Grammy: Kacey Musgraves şi rapperul Childish Gambino au fost marii învingători
Ultima Ora Externe

Grammy: Kacey Musgraves şi rapperul Childish Gambino au fost marii învingători

Cântăreaţa country Kacey Musgraves şi rapperul Childish Gambino au câştigat fiecare patru trofee şi au fost marii învingători la de-a 61-a gală de decernare a premiilor Grammy, organizată duminică seară la Los Angeles, unde cântăreţele Lady Gaga şi Brandi Carlile au fost recompensate cu câte trei trofee, informează site-ul publicaţiei americane The Hollywood Reporter.

Gala a început cu un moment insolit, marcat de prezenţa pe scenă a unei foste prime doamne a Statelor Unite, Michelle Obama. Soţia fostului preşedinte american Barack Obama, însoţită de Alicia Keys, Jennifer Lopez, Lady Gaga şi Jada Pinkett Smith, a susţinut un discurs emoţionant, în care a vorbit despre meritele pe care muzica le are în promovarea diversităţii.

Kasey Musgrave a obţinut principalul premiu la această ceremonie, impunându-se la categoria „albumul anului” cu materialul discografic „Golden Hour”. Artista americană a triumfat la alte trei categorii: „cel mai bun album country”, „cel mai bun cântec country” („Space Cowboy”) şi „cea mai bună interpretare solo country” („Butterflies”).

Childish Gambino, pseudonimul muzical al actorului Donald Glover, a câştigat tot patru premii, inclusiv pentru „cântecul anului” şi „înregistrarea anului” – două dintre cele patru categorii majore -, cu piesa „This Is America”.

Dua Lipa a fost desemnată cel mai bun artist debutant, Cardi B a triumfat la categoria „cel mai bun album rap” cu materialul discografic „Invasion of Privacy”, iar Drake a obţinut premiul Grammy pentru cel mai bun cântec rap cu single-ul „God’s Plan”.

Lady Gaga a câştigat trei premii la gala de duminică seară, impunându-se la categoriile „cea mai bună interpretare pop solo” cu single-ul „Joanne (Where Do You Think You’re Goin’?”), „cel mai bun cântec compus pentru media vizuale” cu piesa „Shallow” şi „cea mai bună interpretare pop în duet/grup” pentru acelaşi cântec, interpretat alături de Bradley Cooper şi extras de pe coloana sonoră a filmului „A Star Is Born”.

Cântăreaţa Brandi Carlile a câştigat tot trei premii: cea mai bună interpretare roots american („The Joke”), „cel mai bun cântec roots american” („The Joke”) şi „cel mai bun album americana” („By The Way, I Forgive You”).

În prima parte a galei, Ariana Grande a câştigat primul ei premiu Grammy din carieră, după ce s-a impus la categoria „cel mai bun album pop vocal” cu materialul discografic „Sweetener”.

Greta Van Fleet s-a impus la categoria „cel mai bun album rock” cu discul „From The Fires”, iar Chris Cornell a fost recompensat postum cu premiul pentru „cea mai bună interpretare rock” („When Bad Does Good”).

Transmisiunea televizată a galei Grammy 2019 a inclus şi un tribut muzical adus cântăreţei country Dolly Parton, la care au participat Miley Cyrus, Katy Perry, Kacey Musgraves, Maren Morris şi Little Big Town.De asemenea, în cadrul galei a susţinut un microrecital şi legendara Diana Ross, care va împlini în curând vârsta de 75 de ani.

Jennifer Lopez a adus la rândul ei un tribut casei de discuri Motown, interpretând cu multă energie pe scenă un potpuriu inspirat din piese celebre lansate de-a lungul timpului de renumita companie americană.

Cea de-a 61-a ediţie a galei Grammy Awards, organizată de The Recording Academy, a avut loc la Staples Center din Los Angeles. Prezentatoarea principală a galei a fost cântăreaţa americană Alicia Keys.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.