Atac armat cu cuțitul asupra unui anti-islamist
Atac armat cu cuțitul asupra unui anti-islamist
Externe Ultima Ora

FOTO. ALERTĂ în Germania. Atac armat cu cuțitul asupra unui anti-islamist de 57 de ani. Agresorul a fost împușcat de polițiști

Poliția a împușcat un cunoscut islamist are a rănit mai multe persoane cu un cuțit, într-un atac frenetic la o manifestație de extremă dreapta în orașul german Mannheim.

Atacul brutal comis de autorul încă neidentificat – un tânăr cu ochelari și barbă. Acesta l-a atacat pe criticul islamist Michael Stürzenberger (59 de ani). Mișcarea cetățenească Pax Europa a confirmat acest lucru pentru BILD.

Stürzenberger dorea să participe la un miting al mișcării în calitate de vorbitor și, potrivit anunțului, să desfășoare „muncă educativă” între orele 12:00 și 18:00.

O purtătoare de cuvânt a poliției a confirmat, de asemenea, incidentul din Baden-Württemberg și a precizat că nu există niciun pericol pentru alte persoane implicate.

În total, trei persoane au fost rănite, inclusiv polițistul care a fost atacat, „grav”, s-a precizat. Toți răniții au fost transportați la spital.

Michael Stürzenberger este un activist politic anti-islam. A fost purtător de cuvânt al CSU din Munchen și președinte al micului partid „Die Freiheit”, în prezent dispărut. Este autorul unui blog anti-islam și membru al „Mișcării cetățenești Pax Europa”. Atacul a avut loc la un miting al acestei organizații anti-islam.

Atacatorul a fost împușcat
Atacatorul a fost împușcat

Stürzenberger a devenit cunoscut în întreaga Germanie prin intermediul unei petiții cetățenești împotriva construirii unei moschei în München. El a fost condamnat de două ori: o dată pentru insultarea unui ofițer de poliție și o dată pentru incitare și denigrare a învățăturilor religioase, scrie bild.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.