Poliția Română are nevoie de oameni
Poliția Română are nevoie de oameni
Social Ultima Ora

341 de urmăriţi naţional şi peste 700 de minori daţi dispăruţi, găsiţi de poliţiştii români în luna martie

Poliţiştii din întreaga ţară au depistat, în luna martie, 341 de persoane urmărite la nivel naţional, dar şi peste 700 de minori daţi dispăruţi.

”În perioada  1 – 31 martie a.c., în urma activităţilor de căutare şi identificare, au fost depistate sau a fost clarificată situaţia a 341 de persoane urmărite la nivel naţional. Dintre acestea, 255 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 45 aveau mandate de arestare preventivă”, anunţă, sâmbătă, Poliţia Română.

”De asemenea, în luna martie, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale, au fost depistate 1.062 de persoane dispărute, 736 fiind minori”, au mai precizat poliţiştii.

De exemplu, la data de 30 martie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dâmboviţa, cu sprijinul poliţiştilor de la Poliţia Oraşului Găeşti, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Marea Britanie, pe numele unui bărbat, de 22 de ani, din Potlogeni-Deal, pentru comiterea a 29 de infracţiuni de sclavie, trafic de persoane, pornografie infantilă, proxenetism, act sexual cu un minor şi trafic de droguri.

Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, faţă de acesta fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestarea Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.