A demisonat și de șefia PSD București
A demisonat și de șefia PSD București
Ultima Ora Social

Gabriela Firea dă bani bucureștenilor să-și facă testul COVID-19 pentru a pleaca în Grecia

Primăria Capitalei oferă un ajutor financiar de 200 lei bucureștenilor care pleacă în Grecia și alte destinații de vacanță pentru a se testa de COVID-19 , potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București. 

Practic, Consiliul General al Municipiului București a completat proiectul ”Testăm pentru București”, aprobat în luna iunie, care prevede acordarea unui sprijin financiar de 200 lei farmaciștilor, persoanelor care lucrează în alimentație publică, funcționarilor, jurnaliștilor, sportivilor CSM și curierilor pentru a se testa de COVID 19.

Impactul bugetar inițial al proiectului era de 633.000 lei, iar după introducerea bucureștenilor care pleacă în vacanță a ales la peste 4 milioane lei. Numărul persoanelor testate a crescut de la 11.000 la 20.000.

”Este un proiect important, care ar trebui replicat pentru toți românii, testarea în masă a românilor care nu se încadreazîă în definiția de caz astfel încât să putem determina gradul de infectare. Astăzi adăugăm o nouă categorie, cea a bucureștenilor care pleacă în vacanță.

Mai multe țări solicită un test valabil de COVID 19, prima țară care a anunțat acest lucru a fost Grecia, ne dorim să venim în sprijinul bucureștenilor care nu au cum să plătească la o clinică privată 300-400 lei pentru un astfel de test”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea spune că acest proiect nu va aglomera spitalele.

”Nu aglomerăm aparatele de testare, am achiziționat 5 noi aparate de testare,investițiile noastre în sănătate și-au dovedit utilitatea. Avem o capacitate de testare de 1.500 de teste/zi, în afară de testele realizare potrivit definiției de caz.

Nu va fi o presiune fiindcă nu pleacă toți bucureștenii în același timp în vacanță”, a mai spus Firea.

Aceasta a declarat că bugetul proiectului va fi suplimentat, astfel încât toți cei care doresc să fie testați.Începând de mâine Bucureștenii interesați se pot înscrie pentru a fi testati în programul Primăriei Capitalei.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.