PSD și PNL nu s-au decis pe cine să pună candidat la Primăria Capitalei
Gabriela Firea, anunță că PSD București o vrea la Primăria Capitalei
Ultima Ora Justiție

Gabriela Firea a depus plângere penală pe numele lui Nicușor Dan. Vrea 500.000 de euro

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a depus plângere penală pe numele contracandidatului ei la fotoliul de edila al Bucureștiului.

Firea îl acuză pe Nicușor Dan de calomnie și de răspândirea de informații false.

”Unii oameni politici nu mai au scrupule! Inca un fals demontat! Consilierul despre care Candidatul “Dreptei” spune ca ar fi avut beneficii din cumpararea Parcului Verdi este membru in Guvernul PNL! Si nu mai lucra in Primarie la momentul achizitiei parcului, acum 2 ani!

Am depus plangere penala impotriva lui Nicusor Dan pentru diseminarea de informatii false si calomnioase!”, scrie Firea pe facebook.

Mai mult, Firea, vine cu lămuri față de declarațiile lui Nicușor Dan și spune că-i va cre daune morale de 100.000 de euro și scuze publice în mass-media.

Detalii : Primarul General, Gabriela Firea:

Am depus plangere penala impotriva domnului Nicusor Dan pentru afirmatiile false si calomnioase pe care le-a facut in legatura cu Parcul Verdi: afirmatii pentru care va trebui sa raspunda in fata justitiei!

Asa-zisele dezvaluiri bomba sunt doar minciuni si va dau doar un singur exemplu: consilierul despre care afirma ca ar fi avut beneficii personale in urma achizitiei Parcului Verdi este in prezent subsecretar de Stat la MDRAP, deci in Guvernul PNL!

In plus, la momentul achizitiei de catre Primaria Municipiului Bucuresti a terenurilor care compun Parcul Verdi, acesta NU mai lucra Primaria Capitalei!

Prin plangerea formulata se solicita constatarea incalcarii dreptului la imagine a Primarului General, daune morale in cuantum de 100.000 Euro, sumă ce va fi destinată unor proiecte sociale si obligarea de a publica scuze publice prin intermediul mijloacelor mass media – presă scrisă şi televiziune.

Primarul General, Gabriela Firea: „Acest parc a fost achizitionat la cererea bucurestenilor, au existat nenumarate proteste si cereri adresate de locuitorii cartierului Floreasca care au dorit amenjarea parcului Verdi ca zona de agrement si spatii de joaca!

Achizitia s-a facut în conformitate cu prevederile legii, în deplina transparență cu respectarea principiului cheltuirii eficiente a banului public si cu votul majoritar al consilierilor generali, inclusiv PNL si USR!Hotararile de Consiliu s-au dovedit temeinice şi legale, acest lucru fiind demonstrat si de faptul ca instanta a respins actiunea prefectului municipiului Bucuresti care atacase una dintre hotarari.

„Primarul General, Gabriela Firea, a mai explicat: „Valoarea de achiziție pentru cele 7 terenuri a fost de la 49,775 de milioane de euro, sub valoarea de 59 de milioane de euro, rezultata din raportul final de evaluare realizat pentru PMB.

De asemenea, suma achitată de Municipalitate reprezintă doar 57% din valoarea estimata și solicitată inițial de proprietari, adica 87,475 milioane euro.Trebuie sa fie clar pentru toata lumea ca proprietari ai terenurilor din Parcul Verdi dadusera in judecata Primaria Capitalei, in anul 2015, pentru lipsa de folosinta a proprietatilor, iar instanta a decis ca acestia trebuie despagubiti, deci Primaria Capitalei trebuia sa plateasca!

Ca urmare, prin achizitia acestor terenuri nu s-a produs un prejudiciu, ci, din contra, s-a rezolvat o situaţie litigioasa cu costuri mai mici”.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.