Furtuna Michael S-A INTENSIFICAT. Devina URAGAN și va ajunge în Florida
Ultima Ora Externe

Furtuna Michael S-A INTENSIFICAT. Devina URAGAN și va ajunge în Florida

Furtuna Michael S-A INTENSIFICAT. Devina URAGAN și va ajunge în Florida

Furtuna Michael, care se deplasează peste regiunea sud-estică a Golfului Mexic şi înaintează spre nord-vest, s-a intensificat şi s-a transformat în uragan de categoria a doua, se arată în cadrul celui mai recent buletin informativ emis marţi de Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite, citat de Reuters.

Michael, care se afla la 590 de kilometri sud de localitatea Apalachicola din statul Florida, era însoţit de vânt cu intensitatea maximă de 155 de kilometri la oră, a precizat serviciul de meteorologie cu sediul în Miami.

Potrivit prognozelor, Michael ar urma să lovească zona de uscat din Florida cu intensitatea unui uragan major, însă ulterior îşi va pierde din putere, a adăugat NHC.

Serviciul de meteorologie a informat luni că Michael va lovi nord-vestul statului american Florida la jumătatea săptămânii, fenomenul fiind însoţit de vânt ce va sufla cu până la 160 de kilometri la oră. De asemenea, NHC a prognozat că fenomenul ar putea atinge nivelul de uragan de categoria a treia.

O furtună este clasificată drept uragan de categoria întâi dacă vântul atinge viteza de cel puţin 119 kilometri la oră. La nivelul de uragan de categoria a treia viteza vântului atinge sau depăşeşte 178 kilometri la oră, conform scării Saffir-Simpson de clasificare a cicloanelor tropicale, cu cinci niveluri de intensitate.

După ce va lovi Florida, Michael se va îndrepta spre nord-est parcurgând miercuri noapte şi joi regiunile din sud-estul Statelor Unite, potrivit estimărilor NHC.

Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a declarat duminică stare de urgenţă în peste douăzeci de comitate din nordul statului. Scott a sfătuit locuitorii din zona Golfului Mexic să se pregătească pentru posibile ordine de evacuare şi a dispus menţinerea în stare de alertă a peste 5.000 de soldaţi din Garda Naţională.

În nord-vestul şi nordul statului Florida, dar şi în sudul statului Georgia sunt aşteptate ploi torenţiale, precipitaţiile putând ajunge la cantităţi de 20 de centimetri şi, izolat, la 30 de centimetri, cu risc major de inundaţii.

Potrivit prognozelor, după Florida furtuna ar urma să se îndrepte către nord-est, pe coastele Oceanului Atlantic, afectând statele Carolina de Sud şi Carolina de Nord, care nu şi-au revenit încă după uraganul Florence de luna trecută.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.