Hotelul de gheața de la Bâlea Lac
Hotelul de gheața de la Bâlea Lac
Social Ultima Ora

FOTO-VIDEO. Se redeschide Hotelul de gheață, de la Bâlea Lac, după pandemie. Vezi cum arată camerele denumite după capitalele europene

Hotelul de gheață, de la Bâlea Lac, se redeschide după doi ani de pandemie. Anul acesta, camerele sunt denumite după capitalele europene. Deocamdată, doar zece camere sunt disponibile turiștilor.

Potrivit organizatorilor, Proiectului de Marketing Turistic ”Hotel of Ice Bâlea Lac”, începând de joi, 22 decembrie, cel mai nou Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac îşi aşteaptă vizitatorii şi oaspeţii.

Barul Hotelului de gheata
Barul Hotelului de gheata

Hotel de Gheaţă aduce un plus de spectaculozitate şi stil, atât în ceea ce priveşte forma exterioară, dar şi atunci când vine vorba de amenajările, decorul şi dotările din interior.

Cameră Hotel Gheata
Cameră Hotel Gheata

Cel de-al şaisprezecelea Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ridicat în mai bine de o lună, în condiţii meteorologice dificile, chiar şi pe timp de noapte. La realizarea acestei construcţii s-au folosit zăpada adunată din căldarea lacului Bâlea, ”mortarul” compus din zăpadă şi apă, precum şi cărămizile de gheaţă tăiate din calota lacului glaciar.

Interior Hotel de gheata
Interior Hotel de gheata

De asemenea, decorul şi ”mobilierul” interior (paturi, noptiere, fotolii, mese şi scaune etc) sunt realizate din gheaţă. Fiecare cameră a Hotelului de Gheaţă are intrare separată, iar uşa este reprezentată de o draperie izotermă.

Dormitor Hotel de gheata
Dormitor Hotel de gheata

Pentru a nu simţi frigul, cei ce se vor caza aici vor dormi pe saltele clasice, aşezate pe paturile de gheaţă şi se vor încălzi în saci de dormit speciali sau cu ajutorul păturilor şi blănurilor de oaie. Temperatura din interiorul Hotelului de Gheaţă este între -1 şi 2 grade Celsius.

Primii turişti ce îşi vor petrece noaptea la ”Europa – Hotelul de Gheaţă” sunt clienţi ai companiei de turism britanice care colaborează de foarte mulţi ani cu ”Hotel of Ice Bâlea Lac”.

De altfel, se preconizează că, şi în această iarnă, majoritat a oaspeţilor care se vor caza aici vin din Marea Britanie.

Turisti Hotel de gheata
Turisti Hotel de gheata

Inaugurarea oficială a Hotelului de Gheaţă este programată pentru luna ianuarie, după ce va fi ridicată şi Biserica de Gheaţă.

biserica hotel de gheata
biserica hotel de gheata

Persoanele care doresc să viziteze Hotelul de Gheaţă pot ajunge de la Bâlea Cascadă la Bâlea Lac cu telecabina, singura modalitate de acces disponibilă în sezonul rece.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.