FOTO-VIDEO. Joe Biden anunță uciderea celui mai căutat terorist al lumii. ”S-a făcut dreptate”. 3
Externe Ultima Ora

FOTO-VIDEO. Joe Biden anunță uciderea celui mai căutat terorist al lumii. ”S-a făcut dreptate”.

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, în direct, la televiziune, luni, moartea liderului Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, ucis în noaptea de sâmbătă spre duminică în Afganistan într-un atac cu dronă, o nouă lovitură dată organizaţiei teroriste.

„Sâmbătă, la ordinele mele, Statele Unite au coordonat un atac aerian la Kabul, în Afganistan, care l-a ucis pe emirul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri”, a spus Biden, într-o alocuţiune de la Casa Albă, conform news.ro.

FOTO-VIDEO. Joe Biden anunță uciderea celui mai căutat terorist al lumii. ”S-a făcut dreptate”. 4

„S-a făcut dreptate şi acest terorist nu mai este”, a adăugat Joe Biden.

Zawahiri era unul dintre cei mai căutaţi terorişti din lume şi Statele Unite promiteau 25 de milioane de dolari pentru orice informaţie care ar fi putut permite să-l găsească. El preluase conducerea grupării juhadiste în 2011, după moartea lui Osama Ben Laden, ucis de un comando american în Pakistan.

De negăsit de mai mult de zece ani, era considerat creierul atentatelor de la 11 septembrie, în urca cărora au fost ucişi aproape 3.000 de oameni în Statele Unite.

Moartea sa va permite familiilor victimelor ucise la 11 septembrie 2001 în Turnurile Gemene de la World Trade Center, în New York, şi la sediul Pentagonului în apropiere de Washington, „să întoarcă pagina”, a declarat preşedintele democrat.

Atacul cu dronă a fost efectuat folosind două rachete Hellfire şi fără nicio prezenţă militară americană la sol, a declarat un oficial american, dovadă, potrivit acestuia, a capacităţii Statelor Unite de „a identifica şi a localiza chiar şi pe cei mai căutaţi terorişti din lume şi de a lua măsuri pentru a-i elimina”.

Ayman al-Zawahiri a fost văzut „în mod repetat şi pentru perioade lungi de timp pe balcon unde a fost lovit în cele din urmă” de atac în capitala afgană, a adăugat el.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.