parc sinaia
Ultima Ora Social

Foto. Steag al României, înfipt pe pământ turcesc. Inaugurarea Parcului Sinaia din Kuşadası

Consulul general al României la Izmir, Mioara Ștefan, primarul oraşului Kuşadası, Özer Kayalı, și șefa reprezentanței MAE turc la Izmir, doamna ambasador Sibel Algan, au inaugurat joi, 14 martie 2019, “Parcul Sinaia” din Kuşadası. Au fost prezenți liderul contingentului român la LANDCOM Izmir, lt. col. Daniel-Tiberiu Osoian, președintele asociației orașelor înfrățite cu localitatea Kuşadası, Murat Saraç, președintele Aociației Ghizilor Profesioniști din Aydın, Ozan Sayın, președintele Camerei Micilor Meseriași, Ahmet Çalım, consulul onorific al Marocului și proprietar al unor hoteluri binecunoscute turiștilor români, Fatih Çakmakoğlu, dar și Fuat Akdoğan, fost primar în 2006, cel care a semnat protocolul de înfrățire între cele două localități, reprezentanți ai asociațiilor hoteliere, ai ghizilor, ai agențiilor de turism, membri ai comunității de români din zonă.

Foto. Steag al României, înfipt pe pământ turcesc. Inaugurarea Parcului Sinaia din Kuşadası 13 Foto. Steag al României, înfipt pe pământ turcesc. Inaugurarea Parcului Sinaia din Kuşadası 14 Foto. Steag al României, înfipt pe pământ turcesc. Inaugurarea Parcului Sinaia din Kuşadası 15 Foto. Steag al României, înfipt pe pământ turcesc. Inaugurarea Parcului Sinaia din Kuşadası 16 Foto. Steag al României, înfipt pe pământ turcesc. Inaugurarea Parcului Sinaia din Kuşadası 17 Foto. Steag al României, înfipt pe pământ turcesc. Inaugurarea Parcului Sinaia din Kuşadası 18

Primarul Özer Kayalı a precizat că Sinaia și Kușadası sunt orașe înfrățite din anul 2006, în cursul anului trecut o stradă din Sinaia primind numele de „Aleea Kușadası”, motiv pentru care, în semn de respect, primăria Kușadası a decis să dea numele Sinaia acestui parc. „Sper ca această relație de prietenie să dureze mulți ani”, a declarat Özer Kayalı.

Doamna ambasador Algan și-a exprimat convingerea că Parcul Sinaia va duce la dezvoltarea relațiilor de sinceritate și prietenie dintre cele două țări, rememorând perioada în care și-a desfășurat activitatea la Ambasada Republicii Turcia la București, în urmă cu trei decenii.

Consulul General al României la Izmir, inițiator al acestui proiect, a mulțumit Primăriei Kuşadası pentru realizarea Parcului Sinaia, exprimând satisfacția de a vedea steagul României arborat în Kușadası. Doamna Mioara Ștefan a precizat că în anul 2018 a fost atins numărul record de turiști români în Turcia – peste 640.000, iar previziunile agențiilor de turism care operează pe România sunt că acest număr va depăși în 2019 cifra de un milion. Ea și-a manifestat convingerea că Parcul Sinaia va avea o contribuție semnificativă la dezvoltarea turismului în cele două orașe-stațiuni. “Toți cei care vor trece prin acest parc, în drumurile lor estivale, își vor face poze cu Parcul Sinaia, le vor posta pe rețelele de socializare și, astfel, stațiunile Kuşadası și Sinaia vor fi promovate și mai mult”, a declarat Mioara Ștefan, transmițând totodată regretul primarului din Sinaia, domnul Vlad Oprea, de a nu putea fi prezent la ceremonie.

Parcul Sinaia, situat pe bulevardul principal de acces în localitate, în apropiere de centrul orașului, vis-a-vis de aria comercială a portului, într-o zonă intens circulată în perioada sezonului estival, a fost amenajat de autoritățile locale cu un loc rezervat jocurilor pentru copii, un loc cu aparate de fitness pentru adulți și un loc de relaxare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.