FOTO. Primul PANDA care are montat un DISPOZITIV DENTAR
Ultima Ora Externe

FOTO. Primul PANDA care are montat un DISPOZITIV DENTAR

FOTO. Primul PANDA care are montat un DISPOZITIV DENTAR

Ursul panda Tuan Tuan, oferit în dar de China Taiwanului, a devenit primul panda din lume căruia i s-a montat un dispozitiv dentar după o intervenţie chirurgicală de ortodonţie, relatează luni presa locală citată de EFE.

Intervenţia a fost realizată cu succes duminică pentru a repara caninul stâng superior care era grav deteriorat.

 

FOTO. Primul PANDA care are montat un DISPOZITIV DENTAR 1

Pentru a-i permite lui Tuan Tuan să se alimenteze cu bambus, i-a fost instalată o clemă din metal deasupra caninului pentru a reduce riscul de infecţie şi a permite procesul de vindecare, a informat purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice din Taipei, Tsao Hsien-shao, citat de agenţia de ştiri CNA.

 

FOTO. Primul PANDA care are montat un DISPOZITIV DENTAR 2

Clema din titaniu a fost realizată special pentru a răspunde nevoilor alimentare ale urşilor panda gigant, precum Tuan Tuan, care obişnuiesc să se hrănească nu doar cu frunze de bambus ci şi cu tulpini pe care le rod cu caninii.

 

FOTO. Primul PANDA care are montat un DISPOZITIV DENTAR 3

Titaniul nu este toxic, are rezistenţă la temperaturi ridicate sau scăzute, are o duritate înaltă şi rezistă la acid şi alcalini, au precizat medicii de la centrul zoologic, citaţi de site-ul Taiwan Haoxin Bao.

La 12 decembrie, după ce au remarcat un comportament ciudat la Tuan Tuan în timp ce se hrănea, medicii au descoperit că dintele superior, caninul, era fracturat lăsând la vedere gingia şi sângera, prezentând un mare risc de infecţie.

 

FOTO. Primul PANDA care are montat un DISPOZITIV DENTAR 4

După un tratament local, s-a decis supunerea lui Tuan Tuan unui intervenţii şi crearea unei protecţii din titan, ce poate fi văzută atunci când îşi dezveleşte dinţii, sau când „zâmbeşte”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.