Foto. Dragnea, la discuții cu prim-ministrul Macedoniei de Nord. Ce subiecte au dezbătut 1
Ultima Ora Politic

Foto. Dragnea, la discuții cu prim-ministrul Macedoniei de Nord. Ce subiecte au dezbătut

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, s-a întâlnit joi, 28 februarie, cu Zoran Zaev, președintele Guvernului Republicii Macedonia de Nord. Discuțiile s-au dezvoltat pe fondul adoptării, de către Camera Deputaților, a Legii pentru ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord.

Întrevederea dintre cei doi oficiali se înscrie pe linia ascendentă a contactelor bilaterale, a căror frecvență a crescut în contextul deținerii de către țara noastră a Președinției Consiliului Uniunii Europene, dar și datorită procesului de aderare a Macedoniei de Nord în spațiul euroatlantic.

Președintele Camerei Deputaților a transmis asigurări cu privire la sprijinul ferm al României în ceea ce privește parcursul european al Macedoniei de Nord, accentuând importanța pe care țara noastră o acordă dosarului de extindere a UE în Balcanii de Vest. Sub acest aspect, președintele Guvernului Macedoniei de Nord și-a exprimat încrederea cu privire la avansarea procesului de aderare la UE, ca urmare a progreselor înregistrate de țara sa.

În același timp, domnul Liviu Dragnea a precizat că invitația de aderare la NATO constituie un moment istoric, reconfirmând disponibilitatea țării noastre de a colabora atât pe timpul negocierilor de aderare, cât și după încheierea acestora.

Pe agenda discuțiilor s-a regăsit și subiectul minorităților culturale, ambele țări acordând un interes deosebit acestui aspect, deoarece comunitatea aromână din Macedonia de Nord, respectiv cea macedoneană de pe teritoriul țării noastre, au capacitatea de a contribui semnificativ la consolidarea și extinderea relațiilor bilaterale, în special în domeniul economic și al schimburilor comerciale.

Din delegația macedoneană care a participat la discuții au făcut parte și domnul Bujar Osmani, vicepreședinte al Guvernului Republicii Macedonia de Nord pentru afaceri europene, domnul Andrej Zernovski, ministru-adjunct  al Afacerilor Externe, și domnul Gabriel Atanasov, ambasadorul Republicii Macedonia de Nord în România. Partea română a fost reprezentată și de doamna deputat Venera Popescu, reprezentantul minorității macedonene și domnul Viorel Stănilă, ambasadorul României la Skopje.

Foto. Dragnea, la discuții cu prim-ministrul Macedoniei de Nord. Ce subiecte au dezbătut 2 Foto. Dragnea, la discuții cu prim-ministrul Macedoniei de Nord. Ce subiecte au dezbătut 3 Foto. Dragnea, la discuții cu prim-ministrul Macedoniei de Nord. Ce subiecte au dezbătut 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.