FOTO. Deputatul PSD, Daniel Tudorache, lovit în plin. Fosta nevastă își vrea averea înapoi. Case de milioane de euro în dispută 5
Exclusiv Justiție Ultima Ora

FOTO. Deputatul PSD, Daniel Tudorache, lovit în plin. Fosta nevastă își vrea averea înapoi. Case de milioane de euro în dispută

Fostul primar al Sectorului 1, actualul deputat PSD, Daniel Tudorache, ar putea rămâne fără avere, dacă, judecătorii îi vor da câștig de cauză, Adinei Tudorache, ex soția acestuia.

Concret, fosta soție a lui Daniel Tudorache își cere vilele înapoi. Adina Tudorache vrea să-l lase pe deputatul PSD fără garanții pentru cauțiunea din „Dosarul diamantelor”.

FOTO. Deputatul PSD, Daniel Tudorache, lovit în plin. Fosta nevastă își vrea averea înapoi. Case de milioane de euro în dispută 6

FOTO-Fosta soție a deputatului PSD,  Daniel Tudorache, Adina

Aceasta a cerut Înaltei Curți miercuri, 14 decembrie, să i se restituie imobilele puse gaj pentru cauțiunea de 1 milion de euro instituită pe numele fostului edil al Sectorului 1. Printre imobile se află și o clădire situată pe Calea Victoriei în valoare de milioane de euro.

FOTO. Deputatul PSD, Daniel Tudorache, lovit în plin. Fosta nevastă își vrea averea înapoi. Case de milioane de euro în dispută 7

FOTO-casa Adinei Tudorache se află la 2 pași de Guvernul României, în centrul Capitalei

Înalta Curte de Casație și Justiției a rămas în pronunțare cu privire la o situație inedită, deoarece este pentru prima dată când un inculpat garantează cauțiunea altuia, apoi se răzgândește.

Daniel Tudorache a fost pus sub control judiciar pe cauțiune pentru 1 milion de euro, în timp ce cauțiunea Adinei Tudorache este de 75.000 de euro.

Ca restrictivitate, măsura controlului judiciar pe cauțiune se află pe treapta a treia, după arestarea preventivă și arestul la domiciliu. La termenul de miercuri, Adina și Daniel Tudorache au solicitat o măsură mai blândă, respectiv controlul judiciar simplu.

„În noiembrie 2020 s-a instituit măsura controlului judiciar pe cauțiune pentru suma de 1 milion de euro, iar garanția s-a făcut prin garanții reale imobiliare cu bunuri care aparțin doamnei Tudorache Adina Constanța.

Acum, aceasta nu mai este de acord cu garantarea măsurii din bunurile personale.

Acesta a denunțat unilateral convenția juridică încheiată cu DNA la data respectivă.

Doamna Tudorache nu dispune de alte venituri decât acelea care provin din administrarea și exploatarea acestor imobile”, spun avocații Adinei Tudorache.

Daniel Tudorache este acuzat de complicitate la trafic de influență, pentru aceea că ar fi cerut de la un om de afaceri, printr-un intermediar, comision de 10 % din valoarea contractului de servicii pe care societatea acestuia îl avea cu o instituție aflată în subordinea Primăriei Sector 1.

În schimbul banilor, persoana respectivă se angaja să intervină, atât în mod direct, cât și prin intermediul inculpatului Tudorache Daniel, la funcționarii responsabili, astfel încât contractul să se desfășoare în bune condiții (plată la timp a facturilor și actualizarea tarifelor).

În schimbul traficării influenței, persoana aflată în anturajul primarului ar fi primit suma totală de 105.000 lei în numerar, precum și suma de 8.640 lei disimulată ca plată a unor facturi fiscale fictive emise de o firmă aparținând traficantului de influență.

„În activitățile descrise, persoana care și-a traficat influența ar fi fost sprijinită de inculpatul Tudorache Daniel. Cu prilejul a două întâlniri din zilele de 19 septembrie 2016 și 07 februarie 2017 desfășurate în biroul din cadrul Primăriei Sectorului 1, acesta i-ar fi întărit omului de afaceri convingerea că solicitantul comisionului ar fi trimisul său și că trebuie să țină legătura cu acesta pentru buna desfășurare a contractului. În acest mod, Tudorache Daniel ar fi confirmat caracterul real al influenței.

De altfel, din datele cauzei ar reieși că primarul de la acea vreme Tudorache Daniel ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său. În perioada în care a ocupat funcții publice (ianuarie 2008 – martie 2019), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite care reprezentau o medie de aproximativ o mie de euro pe lună”, arată DNA.

 

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.