Tudorel Toader SUPRAVEGHEAT de Comisia Europeană. ”Lupta anticorupție de o importanță capitală”
Ultima Ora Justiție

FOTO. ALERTĂ. Procurorii se Revoltă împotriva lui Tudorel Toader. Se cere DEMISIA ministrului

ALERTĂ. Procurorii se Revoltă împotriva lui Tudorel Toader. Se cere DEMISIA ministrului

Procurorul Antonia Diaconu, cunoscută opiniei publice de la protestele magistraților față de modificările legislative care vizau sistemul judiciar, a reacționat dur după declarațiile făcute de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Antonia Diaconu este prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, iar anterior a fost prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești și a lucrat la DIICOT. Magistratul este nemulțumit de discursul pe care ministrul Justiției  privind activitatea procurorilor.

Într-o postare pe Facebook, Diaconu a făcut un inventar al declarațiilor lui Tudorel Toader.

„Manipularea ar trebui să înceteze, mai ales la acest nivel”, susține Antonia Diaconu. „Cred că e timpul să cerem demisia domnului ministru. Știu că nu se va întâmplă, dar pentru păstrarea reperelor mele morale, simt nevoia să fac măcar asta”, conchide procurorul.

FOTO. ALERTĂ. Procurorii se Revoltă împotriva lui Tudorel Toader. Se cere DEMISIA ministrului 1

 

„Ministrul justiției anunța că va chema procurori la MJ să i întrebe de ce au răspuns unor invitații venite de la ambasade.

Ministrul justiției anunță epurări în DNA.

Ministrul justiției îndeamnă condamnații penal să se pregătească de formularea de cereri de revizuire în baza unor reglementări ce vor intră în vigoare în viitor.

Ministrul justiției cere instanțelor să ia măsuri pentru respectarea egalității armelor, asta constând în accepțiunea domniei sale în poziția fizică a procurorului în sala de judecată. Între noi fie vorba, în majoritatea instanțelor din țara, biroul procurorului este la același nivel cu cel al avocatului sau apropiat, în funcție de structura sălii, condițiile de desfășurare a ședințelor nefiind dintre cele mai bune, chiar deloc, dar asta nu preocupă. Pe de altă parte, egalitatea armelor se referă la instrumentele procedurale și la echilibrul participanților, dar e tentant să mai poți umili niște oameni incomozi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.