Fostul deputat PSD Cristian Rizea, merge la pușcărie
Fostul deputat PSD Cristian Rizea, merge la pușcărie
Ultima Ora Justiție

Fostul deputat, Cristian Rizea, dat în urmărire internațională. Instanța a emis mandat european de arestare

 Fostul deputat Cristian Rizea este dat în urmărire internațională, după ce instanța a emis mandat european de arestare pe numele său, au precizat surse judiciare, pentru MEDIAFAX. Rizea a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel București a emis mandat european de arestare pe numele fostului deputat Cristian Rizea, acesta fiind dat în urmărire internațională, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Demersul vine după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, luni, să mențină pedeapsa de patru ani și opt luni de închisoare cu executare dispusă în primă instanță în cazul fostului deputat Cristian Rizea. Decizia de luni este definitivă. La ultimul termen, avocatul a spus că Rizea s-ar afla în SUA.

Fostul deputat Cristian Rizea nu s-a prezentat la ultimul termen pentru ultimul cuvânt în fața instanței ÎCCJ. De altfel, nici la termenul anterior nu s-a prezentat acesta, apărătorul său explicând că se află în Statele Unite ale Americii la rude, deoarece are probleme cu banii.

În decembrie 2017, Cristian Rizea a fost condamnat în primă instanţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Fostul deputat a fost trimis în judecată de DNA, în martie 2016, pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

„În perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins în mod direct, pentru sine, de la inculpatul Colţea Lucian, om de afaceri cu cetăţenie americană, suma de 300.000 euro disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive, în schimbul promisiunii, îndeplinite ulterior, că va interveni la nivelul a două autorităţi, Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) şi primăria comunei Chiajna, astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi”, precizau la acel moment procurorii într-un comunicat de presă.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.