Florin Cîțu vrea voturi multe. Cere ca românii să meargă la urne de la 16 ani 1
Ultima Ora

Florin Cîțu vrea voturi multe. Cere ca românii să meargă la urne de la 16 ani

Preşedintele PNL, Florin Cîţu vrea ca în viitoarea Constituție, să fie stipulat faptul că românii au drept de vot de la vârsta de 16 ani, nu de la 18 cum este acum.

”Am avut o discuţie, astăzi, în Biroul Executiv, vreau să avem, în primul rând, o discuţie în partid, să vedem noi care sunt priorităţile.

Este adevărat, avem o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă că trebuie neapărat să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce să modificăm”, a spus Cîţu, despre intenţia noii coaliţii de a revizui legea fundamentală, conform news.ro.

Preşedintele PNL a arătat că, din experienţa parlamentară şi relaţia Preşedinte-Parlament-Guvern, a văzut de-a lungul timpui, că ”există dezechilibre” care pot să fie corectate.

”Până nu avem în PNL o discuţie clară, despre ce ne dorim de la această modificare, nu aş vrea să intru în detalii, dar sunt multe lucruri. Vedem în Uniunea Europeană că vârsta pentru cei care votează este de 16 ani”, a spus el.

Întrebat dacă şi-ar dori modificarea Constituţiei în acest sens, Cîţu a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, da, eu cred că este un lucru bun!”

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.