florin roman pnl
Politic Ultima Ora

Lovitură pentru PNL. Ministrul Florin Roman, trebuie să demisioneze. A mințit în declarații oficiale. FOTO

Deputatul USR Monica Berescu susţine că ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, trebuie să-şi dea demisia, pe motiv că a minţit ”cu neruşinare” că a publicat o carte, când de fapt era vorba despre un articol publicat într-o revistă.

”Este o ruşine ce a făcut ministrul Florin Roman. Nu poţi să-ţi începi în acest mod mandatul. Actualul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării trebuie să îşi dea demisia. Este un afront direct pentru întreaga comunitate academică.

A minţit cu neruşinare atunci când a declarat că a publicat o carte, când de fapt era vorba despre un articol publicat într-o revistă”, a declarat pentru News.ro, deputatul USR Monica Berescu, nominalizată în luna octombrie pentru portofoliul Cercetării, Inovării şi Digitalizării în guvernul USR propus de Dacian Cioloş.

Lovitură pentru PNL. Ministrul Florin Roman, trebuie să demisioneze. A mințit în declarații oficiale. FOTO 3

În timpul audierilor din comisia parlamentară, ministrul liberal Florin Roman a declarat că îşi doreşte reforma domeniului cercetării, dar că ”despre ce reformă poate fi vorba când dumnealui nu poate face diferenţa între o carte publicată şi un articol într-o revistă?”

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a anunţat vineri, printr-un mesaj pe Facebook, că volumul de carte despre care afirma că l-a scris şi publicat, fapt menţionat şi în CV-ul său, este în realitate un articol apărut într-o revistă, în urma unor ”discuţii zilnice” pe care le-a purtat cu un profesor universitar.

”În urma unor articole apărute īn presă, doresc să fac următoarele precizări: Se creează o confuzie între publicarea unei cărţii şi o lucrare de cercetare ştiinţifică, care poate fi publicată în literatura de specialitate.

De asemenea, se creează o confuzie între o lucrare de cercetare, din 2006, şi o carte publicată in 2009, cu teme asemănătoare. Lucrarea menţionată în CV-ul meu este rezultatul unor întâlniri şi discuţii zilnice, din perioada 2004-2006, cu profesorul conferenţiar universitar dr Titi Paraschiv, care, de altfel, a confirmat public acest lucru.

Admit faptul că nu am regăsit după 15 ani revista unde a fost publicată lucrarea respectivă, motiv pentru care am adresat rugămintea domnului profesor Paraschiv să mă ajute în a căuta, īn arhiva personală a domniei sale, lucrarea invocată”, a scris ministrul Florin Roman pe Facebook.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.